Ook NOS EK-site succesvol: ‘Livestreams veel opgevraagd’

Geplaatst op Wed 18 Jun 2008 om 15:18

De video- en geluidsfragmenten op de EK-site van de NOS worden massaal bekeken en beluisterd. Tot nu toe zijn er ruim 3,3 miljoen clips opgevraagd. Dit is opvallend aangezien de clips geen doelpunten en samenvattingen bevatten. Dat meldt de NOS vandaag. “Vooral de geluidsfragmenten uit de radioverslagen van Jack van Gelder en Bas Ticheler waren populair, deze zijn ruim 350.000 keer beluisterd. Topdag was 14 juni met meer dan 650.000 opgevraagde video- & geluidsfragmenten.”

De EK-site ging op 20 mei online. In totaal waren er tot nu toe ruim 1,1 miljoen unieke bezoekers. “Het grootste aantal bezoekers had de site op 10 juni, de dag na Nederland – Italië, namelijk 217.000 bezoekers“, vertelt een zegsvrouw van de NOS. “Het aantal pageviews ligt op dit moment in totaal op 10,5 miljoen. Topdag was 14 juni, de dag na Nederland – Frankrijk, met 1,2 miljoen pageviews.”

De livestreams van de wedstrijden werden tot nu toe ruim 3 miljoen keer opgevraagd, inclusief tegelijkertijd gespeelde wedstrijden. “De topdag was gisteren, dinsdag 18 juni, toen de wedstrijden Nederland – Roemenië en Italië – Frankrijk tegelijkertijd gespeeld werden. In totaal werden de streams gisteren een kleine 400 duizend keer opgevraagd. Op het hoogtepunt keken ongeveer 40 duizend mensen gelijktijdig op internet naar één van de twee wedstrijden. De piek in verbruikte bandbreedte lag op 39 Gbit/sec. De piek in aantal server requests lag op 1.100.000 per minuut.”

Op ek2008.nos.nl is – in samenwerking met Netlog – een chatfunctie toegevoegd. “Terwijl je de voetbalwedstrijd bekijkt, kun je direct met je vrienden, die ook online kijken, de wedstrijd becommentariëren en discussiëren over de gebeurtenissen op het veld. Online voetbal kijken wordt op die manier een sociale bezigheid. Netlog is – na Hyves – de tweede netwerksite van Nederland, met 1,4 miljoen leden.”
20 Reacties op “Ook NOS EK-site succesvol: ‘Livestreams veel opgevraagd’”


 1. JM

  “Topdag was 14 juni”
  “Het grootste aantal bezoekers had de site op 10 juni”
  “Topdag was 14 juni, de dag na Nederland – Frankrijk, met 1,2 miljoen pageviews”
  “De topdag was gisteren, dinsdag 18 juni”

  Oftewel; elke dag is bijna wel een topdag!

 2. Anonymous

  Lijkt wel een reclamestunt, zo dwangmatig komt het op mij over

 3. Pietertje

  Jack is onderdeel van een spoeddebat vandaag in de 2e kamer omtrent de beloningen bij de Publieke Omroep. Op geenstijl.nl meer informatie.

 4. Breaking News!

  De tweede kamer gaat debatteren en centraal staat het salaris van Floortje Dessing! Ze verdiend 2 ton per jaar en dat is meer dan balkenende…. Ze moeten in de tweede kamer niet zo zeiken! Zij gaan er jaarlijks 30% op vooruit en wij moeten knokken voor 3%…. ze kunnen zelf ook iets anders gaan doen hufters! zitten daar voor ons niet voor hun portemonnee! tenminste zou je verwachten…

 5. Anonymous

  Reactie op Breaking News!:
  Hoezo jaarlijks 30% op vooruit? Dus je wilt zeggen dat ze nu meer dan 6 keer zoveel verdienen als 7 jaar geleden want daar komt het dan op neer? Dacht het niet.

 6. RTL GJ

  Reactie op Anoniem:
  Uh… nou niet helemaal…. volgens mij gaan ze er 30% op vooruit in 4 jaar… maar het is wel zo zij verdienen een godsvermogen en wij moeten knokken voor 25 euro extra per maand….

 7. Anonymous

  Reactie op RTL GJ:
  Dat is nogal een verschil want 30% per jaar is 186% in vier jaar. Dat is alles behalve nuanceerd.

  Kamerleden verdienen inderdaad te veel maar ministers verdienen te weinig als je naar topfuncties in het bedrijfsleven kijkt. Het ergste is nog dat kamerleden nog vrij lang worden doorbetaald nadat ze hun zetel hebben verloren.

 8. Anonymous

  De ministers gaan er in totaal 30% meer verdienen, dus niet de kamerleden.

 9. Uhm...

  Mensen dit gaat toch nergens over… wat moet die info hier..

 10. Jetix naar RTL8

  Jetix zal vanaf 1 september overstappen van Veronica naar RTL8. Dat is te lezen op wikipedia bij de pagina van Jetix Nederland en van RTL Nederland. Ook meldt TVSpot dit nieuws.

 11. Uhm...

  Reactie op Jetix naar RTL8: Iedereen kan alles zomaar op Wikipedia zetten… maar daarnaast als het zo is zal dat wel beter zijn voor het aandeel RTL8 lijkt me… maar ze moeten die ouderwetse tekenfilms brengen! Veel leuker…

 12. Jos

  @Jetix naar RTL8: het verhaal op Wikipedia is complete onzin. Dat heeft een RTL-woordvoerder aan Medialog bevestigd.

 13. Jan

  Reactie op Jetix naar RTL8:

  Ik heb 13/06 al een keer een vraag gesteld hierover op zappen.blog (zie link) en toen wist ook niemand hier iest van af.

  Reactie op Jos:

  Waar staat die bevestiging???

  http://zappen.blog.nl/rtl_nederland/2008/06/13/winston-of-valerio-moet-nieuwe-host-rtl-boulevard-worden

 14. Anonymous

  Reactie op Uhm…:
  Me dunkt, politiek is vele malen belangrijker dan of Jetix wel dan niet naar RTL gaat.
  Jetix RTL het iss maar TV man waar heb je het over.
  Hoe simpel kan je zijn.

 15. Anonymous

  Reactie op Jos:
  “Dat heeft een RTL-woordvoerder aan Medialog bevestigd.”

  Dat zegt net zo weinig als dat het op wikipedia staat. Dat werd namelijk ook al gemeld over het einde van Life & Cooking, wat uiteindelijk een verzonnen bevestiging bleek te zijn. Alleen een persbericht zegt echt iets.

 16. Jan

  Reactie op Anoniem:

  Ik zal je even het principe van een thema weblog uitleggen via een aantal voorbeelden:

  op een Voetbalweblog praat je over voetbal en daar is dat het allerbelangrijkste. Op een Nieuwsweblog praat je over Nieuws en daar is dat het allerbelangrijkste. Op een Wasknijperweblog praat je over wasknijpers en daar is dat het allerbelangrijkste. Op een Mediaweblog praat je over Media en daar is dat het allerbelangrijkste.

  Snappie als je op een politiekeweblog gaat zitten klagen dat ze het hebben over het rare overhemd van Ferrry Mingelen tijdens DHV gister is het logisch maar doe dat lekker daar!!!

 17. Gea

  @ Anoniem, post 15: Oke, dus RTL 4 verstuurt morgen dat RTL 4 in juni 2008 52% marktaandeel heeft, dan klopt dat natuurlijk :)

  Medialog is een website die niet liegt voor bezoekers, en waarom zou je een gerucht, dat een heel klein gerucht was/is dan ook de wereld uit helpen?

 18. Anonymous

  Reactie op Gea:
  Wat een onzin reactie! Maar wel typisch iets voor jou :(

 19. Flippo

  Reactie op Gea: Oh, daar ga je weer Gee… je lukt de kritiek ook wel zelf uit he?

 20. 't'

  @Jan

  Als de politiek gaat krakelen over de salarissen van omroepmedewerkers dan hoort het hier en op een politiekweblog.
  Bijdehandje

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.