Simone Kleinsma en ‘internationaal artiest’ bij Musical Gala

Vanuit de Hilversumse Studio 22 presenteert Frits Sissing vanavond live het Musical Awards Gala. Vanaf 20.30 barst het spektakel los en worden voor de negende keer de awards uitgereikt, aan de Nederlandse musicalsterren. Simone Kleinsma en een ‘internationaal artiest’ treden op tijdens de gala-avond. Het Musical Awards Gala is de hele avond op Nederland 1, maar ook RTL Boulevard besteedt er veel aandacht aan en zet AVRO’s Sipkje Jan Bousema in als special reporter.

Het negende John Kraaijkamp Musical Awards Gala is een groots opgezette show met voorproefjes op het komende musicalseizoen. Simone Kleinsma sprankelt met een optreden uit Sunset Boulevard, musicalsterren uit Footloose, Sound of Music, High School Musical en Les Misérables geven acte de présence en Di-rect zal voor het eerst live een nummer uit de rockopera Tommy spelen. De awards worden onder meer uitgereikt door Jeroen van de Boom, Liesbeth List en Willem Nijholt.

Tijdens het gala worden 22 awards uitgereikt, zeven prijzen meer dan de vorige jaren: negentien John Kraaijkamp Musical Awards, de oeuvreprijs en de ANWB Publieksprijzen voor beste grote en kleine musical. Een grote musical heeft minimaal twaalf castleden op toneel, een kleine musical maximaal elf.

Barrie Stevens is dit jaar voor het laatste jurylid bij de Musical Awards. Hij verzorgt volgend jaar de choreografie van Cabaret. “Een jurylid moet alles zien, en dat zal ik zo missen. Vroeger had je hoogstens drie musicals. Nu moeten we kiezen uit wel 24 voorstellingen. Mijn favorieten zijn Billy Holiday, Ciske de Rat en Les Misérables, maar ik vond de kleinere voorstelling Pinokkio ook erg leuk.

Kroonprins van de musical Albert Verlinde wijdt de hele uitzending van RTL Boulevard aan de Musical Awards. Presentator Sipke Jan Bousema is voor RTL 4 ter plaatse om exclusief live verslag te doen vanaf de rode loper waar hij spreekt met kanshebbers en oud-winnaars. Tevens is er rond 19.15 uur een live-schakeling naar De Lichtfabriek in Haarlem waar Daphne Deckers de live finale presenteert van de vierde editie van Holland’s Next Top Model.

Het Musical Awards Gala is tussen 20.30 en 22.30 uur te zien op Nederland 1.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen