NET 5 pakt uit met Wimbledon; in samenvatting bij NOS

NET 5 heeft de rechten van Wimbledon binnengehaald en brengt het bekende tennistoernooi dit jaar voor de eerste keer rechtstreeks op televisie. Vandaag begint het toernooi en tot en met 6 juli zendt NET 5 tussen 14.00 en 19.00 uur de wedstrijden uit, met ’s avonds rond de klok van elf uur een uitgebreide samenvatting van het grastoernooi. “RTL zat ook op het vinkentouw, maar geduld en vastberadenheid hebben de doorslag gegeven“, vertelt chef sport Lex Muller van SBS.

NET 5 heeft voor drie jaar de rechten gekocht van Wimbledon. Hiermee wil de televisiezender haar dagprogrammering centraler stellen. “NET 5 pakt tijdens het tennistoernooi Wimbledon niet alleen uit op tv, maar ook op internet“, vertelt een zegsvrouw. “Speciaal hiervoor lanceert de zender de website Wimbledon2008.nl. Terwijl op televisie de ene wedstrijd te zien is, kan de sitebezoeker ook de partijen die op de overige banen gespeeld worden live volgen of na afloop terugkijken. Daarnaast worden op de site alle standen en uitslagen live bijgehouden en zijn er exclusieve interviews van Jacco Eltingh met de topspelers van dit moment te bekijken. Wimbledon is vanaf 23 juni te zien bij NET 5 en online op Wimbledon2008.nl.”

De tennissport past volgens chef sport Lex Muller uitstekend in het profiel van NET5, dat Wimbledon negen jaar geleden bij de oprichting van de zender ook al eens versloeg. “Maar nu is het echt serieus. We kiezen voor kwaliteit, daarom hebben we ook de Euro Hockey League geadopteerd en volgt er wellicht in de toekomst nog een ander internationaal hockeytoernooi“, zegt hij in De Telegraaf.

Wimbledon2008.nl is volgens Muller een unieke website. “Het is een enorme operatie, maar we denken dat deze in samenwerking met De Telegraaf opgebouwde online-service heel prettig is voor de talrijke tennisliefhebbers in ons land. We zijn heel benieuwd hoe erop wordt gereageerd.

De NOS zendt tijdens Wimbledon 2008 dagelijks de hoogtepunten uit van het grastennistoernooi in de NOS Sportjournaals en in de weekeinden in de reguliere uitzendingen van NOS Studio Sport op Nederland 1. Het commentaar wordt verzorgd door Marcella Mesker, Jan Roelfs en Mark Brasser.

De internationale tennistop zal in Londen uitmaken wie in de voetsporen zullen treden van de Zwitser Roger Federer en de Amerikaanse Venus Williams. Zij wonnen in 2007 respectievelijk het heren- en het damesenkelspel, Federer voor de vijfde keer op rij en Williams voor de vierde keer in haar carrière.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen