Ivo Niehe in TV Show special: ‘90.000 kinderen naar school’

Vanuit de Koninklijke Schouwburg in Den Haag gaat presentator Ivo Niehe, in samenwerking met Unicef, deze vrijdag in een speciale TROS TV Show de uitda- ging aan om binnen 90 minuten 90.000 kansarme jongeren aan een opleiding te helpen. Ivo Niehe bij GPD: “Vroeger was de show in november. Maar sinds de nieuwe zenderindeling zijn we naar juni verbannen. Dat pakte vorig jaar goed uit. 15.000 nieuwe aanmeldingen. Dat levert echt veel geld op: 10 euro per maand, en veel leden blijven lang.”

Om het project kans van slagen te geven, heeft Ivo zich verzekerd van de steun van onder anderen voetballer David Beckham, Jörgen Raymann en zijn dochters, Alain Clark, het trio Big, Black & Beautiful, koningin Reina van Jordanië, Angela Groothuizen, Paul van Vliet, Trijntje Oosterhuis, Monique van de Ven en Roger Moore.

Unicef schat dat wereldwijd 158 miljoen kinderen onder de vijftien jaar moeten werken. Voor de meerderheid van deze kinderen is er geen of weinig hoop dat ze onderwijs kunnen volgen, terwijl school hen uitzicht biedt op een betere toekomst. TROS TV Show Special: De Uitdaging is in een anderhalfuur durende show te zien of het Ivo en Unicef lukt om de mensen thuis over de streep te trekken.

David Beckham heeft twee reportages gemaakt, vertelt Ivo Niehe. “Hij gebruikte zijn afwezigheid op het EK voetbal om twee reportages te maken voor Unicef. Je krijgt een totaal ander beeld van hem. Je kent hem eigenlijk allen maar vanwege zijn omgang met geld en zijn vrouw Victoria die nog iets meer geld uitgeeft. Maar hij heeft het hart op de juiste plaats.

Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties, vroeg Ivo Niehe vijftien jaar geleden voor het eerst. “Ook al ben ik geen ambassadeur, ik mag dit blijven doen. Ik denk dat het komt om wat Joop van den Ende wel eens heeft gezegd: als jij het zegt, geloven de mensen je.”

TROS TV Show Special: De Uitdaging is om 20.30 uur te zien op Nederland 1.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen