VPRO brengt Van Dis in Afrika uit op dubbeldvd

De met een Zilveren Nipkowschijf bekroonde zevendelige serie Van Dis in Afrika is binnenkort verkrijgbaar op dubbeldvd. In de documentaire serie laat Adriaan van Dis een andere kant van zuidelijk Afrika zien. Dat meldt de VPRO vandaag. Adriaan van Dis gaat in de serie op zoek naar parallellen èn ook de contrasten met de huidige West-Europese samenlevingen. Een woordvoerder van de VPRO: “Als bonus bevat de dubbeldvd een terugblik van Van Dis op de serie.

Sinds de jaren zeventig is Adriaan van Dis op een persoonlijke manier betrokken bij zuidelijk Afrika. Hij beheerst de Afrikaanse taal, verstaat zich met de schrijvers en dichters, volgt de politieke en sociale ontwikkelingen op de voet en publiceert boeken over deze regio. Koloniaal verleden, burgeroorlogen en apartheid beïnvloeden nog altijd het leven van de mensen in deze multiculturele samenlevingen.

In de serie Van Dis in Afrika is Van Dis als belevende reiziger te zien. Ook spreekt hij mensen uit alle rangen en standen, van alle kleuren en gezindten; mijnwerkers, politici, taxichauffeurs, musici, schrijvers, aids-patiënten, priesters, journalisten, werkeloze jongeren, activisten, studenten en voormalige vrijheidstrijders.

De dubbeldvd Van Dis in Afrika is vanaf 2 juni exclusief verkrijgbaar via de VPRO webwinkel (winkel.vpro.nl) of door overmaking van € 24,95 op gironummer 44 46 00 t.n.v. VPRO Publiekservice te Hilversum, onder vermelding van Van Dis in Afrika dvd.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen