Groot team NOS-presentatoren verslaat EK: de opstelling

Naast ruim 70 medewerkers achter de schermen kent het team van NOS Studio Sport een groot team aan presentatoren, verslaggevers, analytici en commentatoren. De NOS heeft vandaag de ‘EK-opstelling’ bekendgemaakt. Jack van Gelder presenteert de wedstrijden en Studio Sportzomer. “Vanuit Hilversum verzorgt Toine van Peperstraten dagelijks het NOS EK Journaal. Naast analyticus van de wedstrijden, is Youri Mulder co-presentator van het NOS EK Journaal om acht uur.

Jack van Gelder verzorgt de presentatie van de live-wedstrijden op Nederland 1, inclusief de voor- en nabeschouwingen. Daarnaast is hij tijdens de wedstrijden van het Nederlands Elftal commentator voor NOS Langs de Lijn. Vanuit Château de Duillier (en op speeldagen van Oranje vanuit Bern) presenteert hij vanaf 3 juni NOS Studio Sportzomer, het late avond programma op Nederland 1.

Tom Egbers is presentator en verslaggever bij alles wat het Nederlands Elftal doet. Van persconferenties tot trainingen en vanzelfsprekend de wedstrijden. Vanuit Hilversum verzorgt Toine van Peperstraten dagelijks het NOS EK Journaal. Naast analyticus van de wedstrijden, is Youri Mulder co-presentator van het EK Journaal.

Tom Egbers, Bert Maalderink, Jeroen Stekelenburg, Erik van Dijk en Joep Schreuder zijn de verslaggevers in Oostenrijk en Zwitserland. Bert Maalderink en Tom Egbers volgen het Nederlands elftal op de voet. Jeroen Stekelenburg richt zich vooral op de tegenstanders van Oranje. Erik van Dijk en Joep Schreuder volgen de andere Nederlandse trainers: Beenakker (Polen) en Hiddink (Rusland).

Naast Johan Cruijff en Youri Mulder zijn drie trainers aangetrokken om hun visie te geven op de 31 duels van het EK Voetbal die de NOS uitzendt. Manager technische zaken van Ajax Danny Blind, Feyenoord-coach Gertjan Verbeek en NEC-trainer Mario Been treden tijdens het EK Voetbal als analyticus op in NOS Studio Sportzomer. In dit programma, dat rechtstreeks vanuit Zwitserland komt, schuiven de trainers aan tafel aan bij presentator Jack van Gelder. Hier geven zij hun visie op de wedstrijden.

NOS Studio Sport gaat met zes commentatoren naar Oostenrijk en Zwitserland om daar rechtstreeks vanuit het stadion de wedstrijden van commentaar te voorzien. Het commentaar bij de 31 duels wordt verzorgd door vaste commentatoren van NOS Studio Sport. De zes man tellende ploeg bestaat uit: Arno Vermeulen (tevens chef Voetbal), Frank Snoeks, Evert ten Napel, Jeroen Grueter, Jan Roelfs en Philip Kooke. Zij reizen af naar de acht verschillende stadions in Oostenrijk en Zwitserland om de wedstrijden rechtstreeks te becommentariëren.

Tot de kwartfinales is de indeling bekend, ook voor de eerste drie duels van het Nederlands elftal. Frank Snoeks voorziet de wedstrijd Nederland – Italië (9 juni) en Nederland – Roemenië (17 juni) van commentaar. Tijdens Nederland – Frankrijk (13 juni) luistert men naar de stem van Evert ten Napel.

Van 7 tot en met 29 juni doet NOS Studio Sport van het eerste (in Basel) tot en met het laatste fluitsignaal (in Wenen) live verslag van het EK Voetbal. 27 wedstrijden zijn live te volgen bij NOS Studio Sport op Nederland 1. Deze wedstrijden worden omlijst door een voor- en nabeschouwing. De NOS heeft ook de rechten weten te bemachtigen voor de overige vier duels die gelijktijdig met andere wedstrijden worden gespeeld. Deze duels zijn te zien op Nederland 3.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen