Jort Kelder: ‘Schreeuwpartijen in Dragons Den 2’

Ook in het tweede seizoen van Dragons’ Den dat deze avond van start gaat, zetten ondernemers alles op alles om de vijf succesvolle zakenmensen, de dragons, te overtuigen in hun idee te investeren. Presentator Jort Kelder vindt de tweede serie spannender. “We zitten nu na een paar draaidagen al op een hoger bedrag dan vorig jaar in totaal. De dragons zijn directer en de emoties groter. Ik heb al diverse schreeuw- en huilpartijen meegemaakt, terwijl die er vorig jaar helemaal niet waren.

De kandidaten, ‘picthers’ zijn er van overtuigd dat zij een zodanig briljant idee hebben, dat zij dit kunnen omzetten in een goedlopende onderneming. Het ontbreekt hen echter aan het geld om hierin te investeren. In Dragons’ Den krijgen zij eenmalig de kans om hun idee zo goed mogelijk te presenteren aan de vijf ‘dragons’.

Het team van ondernemers, de ‘dragons’ bestaat dit seizoen uit Annemarie van Gaal, Henk Keilman, Arjen de Koning, Willem Sijthoff en de nieuwe dragon, ondernemer George Banken. Jort Kelder in Televizier: “Het is leuker dan vorig jaar. We hebben een nieuw jurylid, George Banken, een gezellige dikkerd en ontzettend direct. Leuk lomp. Hij zit er omdat hij het leuk vindt, niet omdat hij er iets aan wil verdienen.

De Australische Pip wil in de eerste uitzending graag een investering in haar idee voor eetbaar hout. Ze weet zeker dat er ‘groei en bloei’ mensen zijn die het leuk vinden zelf champignons te kweken op haar boomstammen. Het lijkt een buitenkans voor Henk Keilman die voorzitter is van de Nederlandse Vegetariërsbond. En dan is er René. Het enthousiasme spat van hem af. “Ze gaan vaak voor praktische ideeën die iedereen snapt. Een vaag serviceconcept of de zoveelste sociale netwerksite boeit ze niet.

Hoe is het afgelopen met de pitchers van vorig jaar? “We zijn nu een jaar verder en dan is een bedrijf nog niet van 0 naar 100 miljoen. Dat kost tijd. Maar het hilarische is dat bepaalde pitchers die we weg hebben gestuurd, inmiddels wél succesvol zijn. Eén jongen kwam met het idee om een boom uit je as te laten groeien. De dragons vonden dat niks, die denken liever niet na over de dood. Hij heeft nu wel een markt.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen