Gouden Kooi nadert ontknoping; halve finale op RTL 5

Foto: Nick van Ormondt Na twintig maanden trekt RTL 5 op 22 mei de stekker uit De Gouden Kooi. Maar eerst presenteert Bridget Maasland va- navond de halve finale met de overgebleven vijf ‘miljonairs’. Eén ervan moet naar huis. RTL 5 wil voorkomen dat voor de uitzending uitlekt welke miljonair naar huis moet. Bridget maakt de uitslag bekend. “Ik ga de bewoners meedelen hoeveel punten ze elkaar hebben gege- ven, maar niet voordat ik een verrassing voor ze heb meegebracht, waar ik nog niks over mag zeggen.

De gebeurtenissen in De Gouden Kooi zijn niet langer te volgen op internet. De website is dinsdag vanaf 19.00 uur ‘op zwart’ gegaan. Ook kunnen fans niet meer de verslagen over de ‘miljonairs’ lezen in de rubriek Villa Vandaag, omdat RTL 5 wil voorkomen dat er vóór donderdag uitlekt wie de villa dinsdagavond moet verlaten. Om dezelfde reden moet deze ex-bewoner tot het moment van de televisieuitzending onderduiken.

Het televisiestation wil koste wat kost geheim houden welke miljonair uit de Kooi is gestemd. “Tot donderdag moeten alle 45 (!) medewerkers binnen de Kooi blijven en worden alle GSM’s afgepakt“, schrijft de Telegraaf. “Wel mag er eten worden besteld, maar dat moet voor de Kooi worden geplaatst en wordt pas binnengehaald als de bezorger uit het zicht is verdwenen.”

De vijf bewoners Brian en zijn vriendin Amanda, Huub en zijn echtgenote Claire en ’terror-Jaap‘ speelden de halve finale dinsdagavond door elkaar punten te geven. De miljonair met de minste punten moest zijn koffers pakken en de villa verlaten, wat pas in de televisie-uitzending vanavond (21.30 uur) op RTL5 is te zien. Daarna mogen de kijkers tot aan de finale stemmen op hun favoriete miljonair via telefoon of sms. Deze stemmen worden opgeteld bij het aantal punten. De bewoner met de meeste punten en stemmen wint de hoofdprijs van 1 miljoen euro plus duizend euro voor iedere dag die de winnaar in de villa doorbracht.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen