Tim Overdiek treedt toe tot hoofdredactie NOS Nieuws

Geplaatst op di 29 apr 2008 om 18:22

Tim Overdiek (43) treedt per 2 juni als adjunct-hoofdredacteur toe tot de hoofd- redactie van NOS Nieuws. Deze bestaat verder uit hoofdredacteur Hans Laroes, de vervangend hoofdredacteur Marcel Gelauff en adjunct-hoofdredacteur Giselle van Cann. Dat meldt de NOS vandaag. “Met de komst van Tim Overdiek is de hoofdredactie van NOS Nieuws weer op volle sterkte“, vertelt Hans Laroes. Tim Overdiek: “Snel en compleet, dat is wat we als NOS Nieuws moeten zijn.

Overdiek werkt sinds 1999 bij de NOS, onder meer als correspondent in de Verenigde Staten. Momenteel is hij correspondent in Londen waar hij verslag doet voor televisie, radio en internet. Hoofdredacteur Hans Laroes: “De ambitie van NOS Nieuws is om zoveel mogelijk mensen te bereiken met onze nieuwsvoorziening, op welk platform dan ook. Met zijn ruime, multimediale journalistieke ervaring en heldere ideeën zal Tim hier een belangrijke bijdrage aan leveren.

Tim Overdiek: “Sneller dan we denken, gaan we als nieuwsconsument geen verschil meer maken tussen de diverse media. Of we nieuws zien op televisie, horen op radio of tot ons laten komen via internet of andere crossmediale uitingen, maakt niet uit. Snel en compleet, dat is wat we als NOS Nieuws moeten zijn.” 

Overdieks journalistieke loopbaan begon in 1985 bij Het Kerkklokje, het huis-aan-huis-blad in het Brabantse Oisterwijk waar hij opgroeide. In hetzelfde jaar startte hij zijn opleiding aan de Academie voor de Journalistiek in Tilburg. Hij liep stage bij de sportredactie van NRC en bleef er daarna hangen als freelance medewerker. Bijna acht jaar werkte hij als sportjournalist voor NRC, Het Parool en de Volkskrant.

 
Eind 1994 nam hij ontslag bij de Volkskrant en ging hij naar New York. Als schrijvend freelancer bediende hij onder meer de Volkskrant, Elsevier en Sport International. Hij werd tevens correspondent voor Radio 2, NOS Langs de Lijn en de Wereldomroep en verzorgde kruisgesprekken voor 2 Vandaag.

Sinds de zomer van 1999 is hij in vaste dienst van de NOS. Op de NOS-site toonde hij zich vooral ook een weblogger avant la lettre. In 2005 maakte Overdiek de overstap van New York naar Londen.
1 Reacties op “Tim Overdiek treedt toe tot hoofdredactie NOS Nieuws”


  1. RonaldL

    Fijn voor Tim. Wel jammer dat we (ik) ‘m dan niet meer zal horen bij het r1journaal. Vond het altijd een erg prettige correspondent. Vooral toen hij nog in Amerika zat, altijd bijzonder leuke onderwerpen en een prettige stem.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.