Derek Ogilvie start theaterserie: ‘Ik ben zelf sceptisch’

Derek Ogilvie, het Schotse medium dat eerder te zien was in de series De Babyfluisteraar en Baby’s Wil Is Wet, haalt tijdens theatersessies in ons land persoonlijke feiten van de bezoekers naar boven in het nieuwe programma Derek Ogilvie: The Ghost Whisperer. De eerste uitzending is deze avond op RTL 4, als opvolger van Het Zesde Zintuig. “Iedereen kan zeggen: ‘Je vader is hier en hij houdt van je’. Maar dat is echt zo’n bullshit. De mensen willen echte feiten, niet die liefdesnonsens.

De Amerikaan James Randi heeft een miljoen dollar uitgeloofd voor degene die hem kan overtuigen van zijn paranormale krachten. Derek deed de test vorig jaar. “En ik heb hem niet gehaald, dat was erg teleurstellend“, vertelt hij in Televizier. “Er waren redenen voor: ik was moe en we moesten de test een paar keer overdoen omdat er wat misging. Ik mocht tussentijds stoppen, maar er was ook een filmcrew mee, dus ik voelde de druk om door te gaan. Ik was ook niet goed voorbereid: de mensen die me zouden helpen lieten me zitten. Maar goed, ik wil niet naar excuses zoeken.

Ik heb het niet gehaald, klaar. Ik ben trouwens wel de enige ter wereld die door zijn vooronderzoek is gekomen en daadwerkelijk de Randi-test heeft gedaan.

Met sceptici gaat de Schotse Derek Ogilvie goed om. “Ik ben erg kritisch op mijn werk. Sterker nog, ik ben mijn grootste criticus“, beweert het medium. “Ik stel kritische vragen bij alles wat ik doorkrijg. Ik wil alleen precieze informatie geven, zodat een scepticus wel móet toegeven dat er iets bovennatuurlijks is.

Derek Ogilvie liet zijn hersenen onderzoeken in de Verenigde Staten. “De resultaten waren fascinerend. De verschillen waren fenomenaal: mijn hersenen veranderden! Ik kan verschillende secties van mijn hersenen openen en sluiten. Voor een reading open ik de secties die te maken hebben met non-verbale communicatie – dat hebben de tests bewezen. De enigen die dit ook kunnen, zijn twee boeddhistische monniken, die enorm getraind zijn. Terwijl ik autodidact ben.

Derek Ogilvie: The Ghost Whisperer is om 21.30 uur te zien op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen