Dames In De Dop terug: ‘Extremer en heftiger’

Kan een jong meisje dat elk weekend uitdagend dansend op de bar staat, zich klem zuipt en vloekt in zes weken een dame worden? Vanaf deze avond gaan negen heftige meiden de uitdaging weer aan in Dames In De Dop op RTL 5. De 20-jarige Sharon: “Dit programma geeft ons tenminste nog een kans. Ik weet eigenlijk wel dat zij het voor de kijkcijfers doen, maar wij doen het voor onszelf. Ik vind het alleen jammer dat we niet 24 uur per dag worden gefilmd. Zo ontstaat er geen goed beeld.

Het tweede seizoen van Dames In De Dop belooft volgens RTL 5 veel spanning en sensatie. “Op een chique landgoed gaan de ‘dames in de dop’ in training om tot een op en top lady te worden getransformeerd. Op deze speciaal ingerichte school worden ze scherp in de gaten gehouden door de jury bestaande uit feelgood-expert Coco de Meyere en etiquettedeskundige Anouk van Eekelen. Nieuwkomer Henrik de Groot is directeur van de opleiding en tevens juryvoorzitter. Tevens geeft ook dit seizoen logopedist Coen Winkelman de dames weer spraakles.

De kandidaten zijn uitgesproken types. Eén kandidaat draagt graag Lonsdale kleding en heeft een uitgesproken mening over buitenlanders. Zij staat lijnrecht tegenover een kandidaat van Surinaamse afkomst. Een andere deelneemster heeft een hekel aan uitkeringstrekkers. De overige dames leven bijna allemaal van de sociale dienst.

Sharon (20) vertelt in De Telegraaf dat ze het zwaar zal krijgen. “Ja, dat zit nu eenmaal in de programmatitel, maar ik hoef geen echte dame te worden hoor. Ik vind het al meer dan genoeg als ik weer gewoon met mes en vork kan eten. Ik weet niet eens meer hoe dat precies moet“, vertelt de kandidate.

De drie finalisten strijden uiteindelijk tijdens een ultieme beproeving om de hoofdprijs van 20.000 euro plus vakantie én natuurlijk de titel van ‘dame’.

Dames In De Dop 2 beleeft vanavond zijn premiere na een nieuwe aflevering van Holland’s Next Top Model. De realityserie is vanaf 21.30 uur te zien op RTL 5.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen