Crossing Jordan als Medical Examiners op SBS 6

Vanaf dinsdag 6 mei is de Amerikaanse medische crimeserie Crossing Jordan onder de titel ‘Medical Examiners’ te zien bij SBS 6. In deze serie draait het om een lijkschouwers-team dat de politie van Boston bijstaat bij het oplossen van gruwelijke moordzaken. Dat meldt SBS 6 vandaag. Crossing Jordan volgt in haar tijdslot de series Medical Investigation en Murder Investigation op. SBS 6: “Medi- cal Examiners (ook bekend als Crossing Jordan) wordt in vele landen met succes uitgezonden.”

Het team van lijkschouwers in Crossing Jordan staat onder leiding van dr. Garrett Macy (Miguel Ferrer, bekend van Traffic) het no-nonsense hoofd van het mortuarium. In het team zitten verder forensisch entomoloog dr. Mahesh (Ravi Kapoor), criminoloog Nigel Townsend (Steve Valentine) en Lily Lebowski (Kathryn Hahn uit How to lose a guy in 10 days) van slachtofferhulp. Het is echter dr. Jordan Cavanaugh (Jill Hennessy, bekend van Law & Order), een forensisch onderzoekster die worstelt met haar verleden, die met haar werkwijze een stempel op het team drukt.

In de eerste aflevering op dinsdag 6 mei wordt het team ingeschakeld bij een bizar misdrijf waar een 32-jarige man dood en hangend in een boom is gevonden. Op de borst van de man is een pentagram ingesneden. Ondertussen denkt dr. Jordan dat ze een schot heeft gehoord niet ver van haar werkplek. Ze gaat op onderzoek uit en ziet een man met bloed aan zijn hoofd. Er is echter nergens een lijk te bekennen…

Crossing Jordan ging in 2001 in première op het Amerikaanse netwerk NBC. De eerste episode stond op het programma voor 11 september, maar de lancering werd uitgesteld vanwege de terroristische aanslagen die toen plaatsvonden. Na het zesde seizoen in 2007 kwam er een einde aan Crossing Jordan.

Medical Examiners is vanaf 6 mei elke dinsdag om 21.30 uur te zien bij SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen