Wie is de Mol met kinderen vanaf mei op Nederland 3

Foto: Nick van OrmondtSipke Jan Bousema gaat een kinder- editie van Wie is de Mol presenteren. De eerste uitzending is in mei op Nederland 3. Dat meldt de AVRO vandaag. Net als bij de reeks met volwassenen moeten de kinderen opdrachten uitvoeren om de prijzenpot te spekken. Met de aanwezigheid van een mol, ofwel een saboteur, in hun midden wordt dit in Zwolle een lastige klus. “We behandelen de deelnemers als volwassenen“, zegt producent Els Rientjes van IdtV. “Dat willen ze zelf ook.

Rientjes vervolgt: “Als een kind het spel moet verlaten, een zogeheten executie, wordt daarom even ‘hard’ en met dezelfde emoties omgeven als bij Wie is de Mol?”

Wie is de Mol jr? is vanaf 17 mei iedere zaterdag om 18.15 uur te zien op Nederland 3. AVRO: “De opdrachten zijn spectaculair, angstaanjagend of ontroerend, maar altijd intrigerend. Ook van de jonge kandidaten wordt inventiviteit, stressbestendigheid, intelligentie, inzicht en lef verwacht. Spannend is het om te zien hoe het bij de deel- nemers gesteld is met de mensenkennis die zo goed van pas kan komen in dit spel.”

Zwolle, hoofdstad van de provincie Overijssel met ruim 115.000 inwoners, biedt het decor voor deze unieke serie. “De stad, met haar rijke historie als Hanzestad en haar eeuwenoude gebouwen, steegjes en geheime plekken is een perfecte arena voor de Mol-opdrachten. Zie vanaf half mei hoe de jonge Mol in deze stad te werk gaat.”

Els Rientjes, de creative producer van producent IDTV, liep al langer rond met het idee een juniorversie van Wie is de Mol? te beginnen. “Maar pas dit jaar was de tijd rijp. En het resultaat mag er zijn. Het heeft dezelfde spanning en emotie.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen