944.000 kijkers voor King Kong


De kijkcijfers van vrijdag 7 maart 2008 (SKO)

King Kong (RTL4, 20:32) – De première van de avontuurlijke film King Kong uit 2005 werd vrijdag drieënhalf uur lang door liefst 944.000 kijkers (madl: 15.5%) bekeken. Regisseur Peter Jackson bracht de remake uit na zijn verfilmingen van The Lord of the Rings. “Eigenlijk zouden we King Kong al in 1996 gaan maken“, vertelt Peter Jackson. “We heb- ben toen een maand of acht aan de film gewerkt: sommige dinosaurusontwerpen die we in die tijd hebben gemaakt, zitten nu nog in de film.

We hadden ook een script geschreven, maar dat hebben we weer weggegooid“, vertelt Peter aan Veronica Magazine. “Het was spottend en probeerde te krampachtig om een soort Indiana Jones-achtige Hollywood-film te zijn. Dus zijn we helemaal opnieuw begonnen. Van The Lord of the Rings hebben we geleerd dat de interessant- ste manier om fantasy te brengen, is om het zo realistisch mogelijk te maken. Onze insteek is: Wat zou er gebeuren als er echt een gorilla van acht meter op een eiland zou leven met dinosaurussen? Wat zouden er voor mensen kunnen wonen, en hoe zouden de bouwwerken op het eiland eruit zien, kijkend naar waar het ligt?

Thank God It’s Friday (VARA, Ned3, 21:44) – Zangeres Hind gaat met het nummer Your Heart Belongs to Me Nederland vertegenwoordigen tijdens het 53e Eurovisie Songfestival, dat vanaf 20 mei in Belgrado plaatsvindt. Het Engelstalige uptemponummer met oosterse klanken gaat over een foute liefde. Hind zong het nummer vrijdagavond voor het eerst tijdens Thank God It’s Friday van Claudia de Breij. “Als klein meisje droomde ik er al van. Ik keek altijd met veel bewondering naar het Songfestival en was vooral onder de indruk van landen die met een eigen liedje kwamen. Op een papiertje hield ik voor mezelf de scores bij“, vertelt Hind aan TVgids.nl. “De afgelopen maanden heb ik nummers geschreven met verschillende grote namen, maar uiteindelijk is de keuze gevallen op een liedje van mij. Ik heb het vijf jaar geleden al geschreven heb en wat erg belangrijk voor me is!” Thank God It’s Friday werd vrijdag door 682.000 kijkers (madl: 9.9%) bekeken.

Dancing Queen (SBS6, 20:30) – Nog een handvol danseressen zijn in de running voor de titel Dancing Queen. Jurylid Marc Forno denkt dat er veel talent bij zit. “Bij de audities zaten zulke slechte danseressen, dat ik echt dacht: dit wordt helemaal niks. Maar uiteindelijk hebben we een sterke groep overgehouden“, zegt hij in Televizier. “We zijn op zoek naar een allround danseres die van alle markten thuis is, zoals hiphop, jazzdance, tapsdansen en klassiek. Nee, we vragen niet iets onmogelijks. Bij onze dinershow Novomundo zitten danseressen die over dat talent beschikken. Het ene moment dansen ze klassiek en even later doen ze iets jazz-achtigs. Echt waanzinnig om te zien. Er zitten drie meiden in de groep die ik helemaal te gek vind: mooi uiterlijk, prachtige lange benen en heel veel techniek. Mochten die niet de finale halen, dan kunnen ze meteen aan de slag bij Novomundo, zo goed vind ik ze.” Dancing Queen werd vrijdag door 743.000 kijkers (madl: 10.9%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen