Record voor SBS-groep: ‘Beste februarimaand ooit’

De SBS-Groep behaalde met haar drie zenders in februari een recordmarktaan- deel van 26,8 procent. Niet eerder wisten NET 5, SBS 6 en Veronica een dergelijk hoog aandeel te noteren in februari. Dat meldt een woordvoerder van SBS vandaag. “SBS 6 presteerde zeer goed“, aldus de woordvoerder vandaag. “Vanzelfsprekend viel de door meer dan 7 miljoen mensen bekeken uitzending van Peter R. De Vries over Joran van der Sloot en de verdwijning van Natalee Holloway het meeste op.

SBS 6 scoorde een recordaandeel van 14,5% wat tot de beste februarimaand ooit leidde. “Slechts twee keer eerder in de geschiedenis van het 12,5 jarig bestaan wist de zender een hoger maandgemiddelde te behalen. Vermeldenswaardig is zeker dat SBS 6 ook zonder de historisch goed bekeken uitzending van Peter R. De Vries, misdaadverslaggever voor de beste februarimaand ooit zorgde.

Over de kijkcijfers is SBS erg content. “De Nieuwe Uri Geller presteert fantastisch op de zwaarbevochten zaterdagavond, op 2 februari keken op het hoogtepunt zelfs 2,2 miljoen mensen naar Uri Geller en zijn potentiële opvolgers. Maar ook de nieuwe woensdagshow De Afvallers XXL scoort met gemiddeld zo’n 800.000 kijkers erg goed, ondanks het feit dat het vaak tegenover live voetbal staat geprogrammeerd.”

De hitseries House, Murder Investigation en Close to Home op dinsdag- en donderdagavond presteren als vanouds goed en ook de vrijdagavondshow Dancing Queen scoorde in de maand februari zendergemiddeld. Andere uitschieters waren de oefeninterland Kroatië – Nederland, de speciale en veelbesproken uitzending van Undercover in Nederland over de falende beveiliging op luchthaven Schiphol, de UEFA Cupwedstrijd Helsingborg – PSV en het in februari nieuw gestarte consumentenprogramma op zondagavond Das je goed recht.”

NET 5 behaalde over de maand februari een marktaandeel van 6,4%. “De bovennatuurlijke zondagavond ging zeer succesvol van start met The Ghost Whisperer en Medium. Het nieuwe seizoen van Desperate Housewives op de dinsdagavond kon ook direct rekenen op de vaste groep trouwe kijkers.”

Ook de speciale afleveringen van Grey’s Anatomy behaalden in deze doelgroep hoge marktaandelen. “De romantische comedy’s op donderdagavond met onder andere Legally Blonde en Kate & Leopold zijn ook bovenaan in de lijst van best scorende programma’s op NET 5 terug te vinden. En natuurlijk blijven de misdaadserie’s op de zaterdag- en dinsdagavond zorgen voor bovengemiddelde marktaandelen.”

Veronica bleef stabiel ten opzichte van vorig jaar en sloot februari 2008 af met een marktaandeel van 5,9%. “De vrijdagavond blijft zeer goed presteren. Top Gear behaalde op de laatste dag van de maand zelfs een marktaandeel van 25,2% in de voor Veronica belangrijke doelgroep mannen 20-34 jaar. Ook de maandag- en met name woensdagavond met Navy NCIS, Numb3rs en Criminal Minds weten inmiddels een grote groep loyale kijkers aan zich te binden.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen