Gouden Kooi stopt eind mei 2008: ‘Spannende ontknoping’

Geplaatst op ma 03 mrt 2008 om 15:17

Na twintig roerige maanden vindt op 22 mei de nog geheime, spectaculaire ontknoping plaats van de dagelijkse real life soap De Gouden Kooi. Dat meldt een zegsvrouw van RTL 5 vandaag. Remko van Westerloo, de programmadirecteur van RTL 5, belooft nu alvast met ‘een waardige opvolger’ voor De Gouden Kooi te komen. “Of je voor of tegenstander bent van De Gouden Kooi, duidelijk is dat dit programma is uitgegroeid tot iets dat het genre reallife soap opnieuw heeft gedefinieerd“, zegt hij.

Van Westerloo: “Het is spannende, authentieke en zo nu en dan heftige televisie. Onze kijker heeft dit gewaardeerd en daarom zullen wij dit najaar in samenwerking met John de Mol en Talpa Content met een waardige opvolger komen.

Wat de Miljonairs te doen staat en hoe zij kans maken op die enorme hoofdprijs, wordt binnenkort bekendgemaakt. “Een ding is zeker, zoals men mag verwachten van De Gouden Kooi, levert de eindstrijd onvoorspelbare en spectaculaire televisie op.”

De vijf huidige bewoners zetten de komende twee maanden alles op alles om de gigantische hoofdprijs (1 miljoen euro + 1000 euro per doorgebrachte dag minus de opgelegde boetes) in de wacht te slepen. “Daarmee keert De Gouden Kooi de grootste hoofdprijs uit in de geschiedenis van reality TV. Wie gaat er vandoor met deze ultieme prijs? Wie zal de villa als miljonair verlaten? Wordt het Jaap (vandaag 372 dagen in de Kooi), Brian (525), Amanda (396), Huub (444) of Claire (59)?

Dagelijks volgen regelmatig 700.000 kijkers de uitzendingen op RTL 5, laat de zender weten. “De Gouden Kooi scoort uitstekend onder een aantal specifieke groepen kijkers. Zo volgen 16-24 jarigen en jonge vrouwen (20-34 jarigen) het programma trouw met uitzonderlijk hoge marktaandelen van respectievelijk boven 30% en boven 20%. De vaste schare fans kan zich verheugen op een zenuwslopende finale.

Op donderdag 22 mei verlaat de laatst overgebleven bewoner in een avondvullend programma de kapitale villa in Eemnes als winnaar van de De Gouden Kooi.
54 Reacties op “Gouden Kooi stopt eind mei 2008: ‘Spannende ontknoping’”


 1. Anoniem

  Ik las het, in het begin vond ik het nog leuk maar nu word het steeds saaier.

 2. ronaldo

  ja ja
  zal wel weer een stunt zijn van RTL om meer kijkers te trekken.
  Hoe vaak werd er al gezegd dat de DGK zou stoppen.
  maar we zullen zien.

 3. ©hiel

  Alweer? :lol:

 4. Erwin

  Het lijkt erop dat dit echt gaat gebeuren. De opvolger? Ik denk Big Brother weer…

 5. P@trick

  Een superzet van RTL, als het tenminste doorgaat.
  Ik hoop dat dit doorgaat, dit draagt in ieder geval enorm bij aan de imago verandering van RTL de laatste tijd.
  Ze zijn in ieder geval op de goede weg.

  En als ze BigBrother willen doen, prima.

 6. Valpa

  laat big brother maar komen! wat slecht overigens om een goedlopend programma wat gericht is op een eindeloze strijd te stoppen

 7. drama queen

  gouden kooi gaat naar de PO op ned3
  wordt tijd voor een vergadering

 8. henk

  kutprogramma voor en door paupers

 9. jahetiszo

  NIEMAND KAN het huis winnen !!

  Het huis wordt gebruikt voor BB of DGK #2 !!!!!

 10. jahetiszo

  De Jackpot en het prijzen geld kunnen ze wel winnen

 11. de egte drama queen

  ik kan niet wachten
  stekker eruit

 12. Mike

  Niet heel erg slim van RTL 5 om de stekker uit De Gouden Kooi te trekken. Het is op dit moment één van de weinige programma’s op de Nederlandse televisie waar daadwerkelijk over gepraart wordt. Bovendien zijn de kijkcijfers van het programma prima in orde en RTL 5 geeft ook niet aan dat de kijkcijfers te laag zijn. Waarom moet het programma dan stoppen?

  Voor die ene EK-maand hoef je het niet te stoppen. Bovendien kan je De Gouden Kooi in die maand om acht uur zetten, zodat de mensen tussen de wedstrijden door naar de kooi kunnen kijken. Erg jammer dit.

 13. Jordy de Mol

  Gooit John dan toch de handdoek in de ring? Maar een nieuw format in het najaar van Talpa Content…hmmm, waardige opvolger…tja, nieuwe internationale hit? DGK is blijkbaar internationaal gezien namelijk niet wat ze ervan gehoopt hadden. Maar het is echt tv om van te smullen en marktaandelen van 30%…halleluja! In de doelgroep is dat voor adverteerders natuurlijk om een stijve van te krijgen :-D

 14. Anoniem

  Post 11, drama queen :
  ik kan niet wachten
  stekker eruit

  Als je het over je eigen trieste leventje hebt, drama queen, lijkt mij dit een fijn plan. ;)

 15. Erwin

  Tja, het is natuurlijk wel een goedscorende peiler in de vooravond van RTL 5. Het is jammer dat hier nu toch een einde aan gaat komen. Men moet met een goede opvolger komen, ik denk Big Brother, anders valt de hele vooravond weer in elkaar.

 16. drama queen

  post14

  wat lul je nu je kent me niet
  dus smoel houwen

 17. Simon

  Uit de woorden van Van Westerloo maak ik op dat RTL straks weer met een format Big Brother/De Gouden Kooi komt… :?

 18. Jasper

  Van klootjesvolk, voor klootjesvolk

 19. Jan

  Een waardige opvolger kan dus twee dingen beteken: Big Brother of een nieuw realityformat. Ik vind het persoonlijk erg jammer dat De Gouden Kooi eindig is. Ik ben benieuwd of de voice-over is aangepast vanavond. Die zegt nog vrolijk iedere avond ‘miljonairs oneindig gevangen in luxe’.

 20. Anoniem

  Er komt in ieder geval iets in de gouden kooi villa. Die wordt weer gebruikt voor ’t nieuwe programma, wat het dan ook is!

 21. Tjeerd

  “Uit de woorden van Van Westerloo maak ik op dat RTL straks weer met een format Big Brother/De Gouden Kooi komt… ”

  O dus ze willen gewoon niet beter bij RTL. Tja is ook een keuze natuurlijk

 22. Jordy de Mol

  BB werkt in Nederland niet meer…er moet echt iets nieuws komen wat weer helemaal van 0 moet beginnen. DGK heeft nu echt ene vaste schare kijkers en vooral onder de jeugd fans.

 23. MBC

  Goeie beslissing van RTL. Er wordt gewerkt aan een volledige nieuwe line-up om van RTL 5 een knaller te maken!

  Elke weekdag:
  19.00 The Nanny (herhaling)
  19.30 De 7 plagen (herhaling)
  20.00 Flodder (herhaling)
  20.30 Joling en Gordon over de vloer (herhaling)
  21.00 CSI (herhaling)
  22.00 CSI Miami (herhaling)
  23.00 CSI New-York (herhaling)
  23.50 Jouw vrouw, mijn vrouw (herhaling)

  Op zaterdag is op verzoek van de kijkers van 19u tot 21u een marathon van “vijf tegen vijf” met Gordon. Zo krijgt het succesvolle Tien-programma een tweede kans.

  Met de herhalingen van “De 7 plagen” krijgt De Gouden Kooi de waardige opvolger die het verdient.

  Deal or no deal krijgt een “waardig einde” en alle nieuwe programma’s verhuizen naar RTL4. Met deze ingrijpende veranderingen zal “the family of stations” haar kijkers nog beter kunnen bedienen.

  Er is nu al internationale interesse voor deze gedurfde programmering die Remko Van Westerloo uitgewerkt heeft. Ook Fons Van Westerloo reageert verheugd: “RTL neemt opnieuw de leidende positie in met een aanpak die nog geen enkel tv-station aangedurfd heeft. Ik heb dan ook alle vertrouwen in het succes van RTL5”

 24. Sandra

  Ik vindt het zonde en bovendien dom dat je met DGK stoppen. Waarom? Het loopt toch goed. Verder houden DGK en DOND elkaar in evenwicht. Dus een van de twee weg halen. Lijkt mijn geen slimme zet. Maar goed dat is mijn mening.

 25. de egte drama queen

  egt heel jammer dat het ophoud ze moeten het bij bnn uitsenden

 26. mart

  Ik hoop dat het weer big brother wordt en dat is een stuk positiever. Kandidaten moete elkaar te vriend houden want anders vliegen ze eruit. Ook leuk met elke week een liveshow met iemand die moet vertrekken.Laten we het hopen met reality blijft leuk

 27. Martin

  Nee tuurlijk kunnen ze het huis niet winnen. Johny kan ten alle tijden de regels aanpassen. Ze zouden ook nog kunnen zeggen dat ze te weinig kijkers hedden en het niet rendabel is.

 28. Sander

  Wat worden de kandidaten ongelofelijk genaaid door Talpa!!! Er is heel veel genaaid in De Gouden Kooi, maar zo hard als ze nu genaaid worden door John de Mol is zelfs geen hoer genaaid door Huub en zijn vriendjes. Al die ophef over leven als een miljonair in een villa, onafhankelijk voor de rest van je leven, bla bla bla blaaaaaah en dan trekken ze de stekker eruit vlak voordat Talpa de villa kan kwijtraken aan een kandidaat.

 29. Lars

  Kut! Echt Kut!
  Dit programma met deze mensen is top-tv!
  Echt zo jammer!

 30. Roog

  Hieperdepiep hoera! Gelijk ontruimen dat hok! Eindelijk weer rust in de straat!
  Als ze nu maar niet met een ander programma in die “Villa” gaan zitten.

 31. Johan B.

  Zou er dan nu eindelijk wel een einde komen aan het meest walgelijke en ranzige tv-programma aller tijden. Van horen zeggen schijnt er volop geneukt te zijn de afgelopen weken. En dat voor een programma rond half acht. Schandalig. Alleen idioten en mensen zonder kennis van normen, waarden en fatsoen kijken naar deze baggerzooi.

  De Nederlandse tv vanaf 23 mei met meer fatsoen op de buis.

 32. Anoniem

  “van horen zeggen” :P jaja..dat zeggen ze allemaal!

 33. nick

  Volgens TALPAFAN! word het nieuwe programma dat Humberto Tan gaat presenteren Help mijn man kan niet dansen! waarin drie mannen die niet kunnen dansen het tegen elkaar opnemen

 34. Talpafan.nl

  Talpa gaat het nieuwe programma bedenken dus het zal geen Big Brother worden aangezien dit al bestaat en van Endemol is.

 35. drama queen

  Ik ga de Gouden Kooi erg missen!

 36. #DENIZ#

  Ik denk dat alle oud bewoners een stem uit mogen brengen, welke in combinatie met de stem van de kijkers een winnaar bepaald.

 37. David (2)

  Ik kijk het nooit, maar deze beslissing snap ik dus echt niet. Van 400-500k op Talpa groeit het nu langzaam naar de 600-700k met piekcijfers in de voor adverteerders interessante doelgroepen. De beslissing om te stoppen snap ik dus niet. Je moet maar zien of een ander programma op dat tijdstip evenveel kijkers in de goede doelgroep trekt.

 38. Puk

  Pff…piekcijfers, voor adverteerders interessant…het wordt eens tijd dat die bagger van tv verdwijnt. Hopelijk verzinnen ze nooit meer zoiets slechts. Het mooie eraan is dat de kooi door niemand gewonnen gaat worden want er is er niet een die hem verdiend.

 39. Patrick

  Ik zie net dat Jensen weer is begonnen. Wist iemand uberhaupt dat het weer zou beginnen? Ik dus niet.

 40. Anoniem

  Oeps! Voortaan wat beter opletten dus, Patrick. Schandalig dat RTL je niet even heeft gebeld. Je hebt daar toch zulke goede connecties? Maar ja, als je je steeds op moet winden over de goede kijkcijfers van SBS (omdat JIJ namelijk vindt dat dat niet zo is of het gewoon niet kunt hebben), ontgaat je misschien wel eens wat. Dat krijg je nou van al die afgunst.

 41. Anoniem

  MISTRESSES GEFLOPT! 583.000

 42. mart

  Jensen was weer geweldig gister! blij dat het weer begonnen is

 43. Vince

  Het huis was pas te winnen als er minimaal 2 jaar een verblijf in de woning was. En dat is dus niet zo. Dag huis! Maar laat BB maak komen!

 44. jasonn

  echt jmmr dat t stopt! enige realtyserie die k elke dag ooit heb gevolgt, met egte mensen , niet nep zoals al die amrikaanse realife series! egt jmmr,
  en dan ook nog is nu stoppen na 1jaar 7 maanden, en precies mei dat is nog 2 maaanden , volgns mij wille ze gewn de villa nie kwijt drm halen ze het van de buis! kut d mol

 45. manuela

  De goudenkooi was echt een progamma waar je voor thuis blijft :D
  iedereen weet dat het progamma om half 8 op rtl 5 is dus degene die er zo`n pest hekel aan heeft kijk dan naar al die 100 andere progamma`s of hebben ze alleen maar rtl 5??? de mensen die zo zeuren om de gouden kooi moeten lekker gaan kaarten of gaan breien in de tussen tijd dat goudenkooi op tv is en de MENSEN die het wel graag willen zien die hun de kans geven om het progamma te kijken. Neem nou een voorbeeld mijn vader vind voetbal leuk ik weet dan ook waneer hij het kijkt ik zorg er gewoon voor dat ik iets anders ga doen of ga kijken op mn eigen kamer. Ik hou echt super veel van de goudenkooi en kijk het al van af het begin super!!!!! ik kan het zien en me pa doet iets anders zo is het toch op gelost zo kunnen we allemaal kijken wat we leuk vinden:D:D
  En bigbrother is die ook zo trouw om te zien daar waren ook ruzie`s gevechten en geneuk !!!! dus wat zeiken ze nou
  HOU DE GOUDENKOOI OP DE BEUS JULLIE HEBBEN NOG NOOIT ZO`N GOEDLOPEN PROGAMMA GEHAD EN RUIL JE DE GOUDENKOOI IN VOOR BIGBROTHER DAN KAN JE JE KIJKCIJFERS WEL OP JE BUIK SCHRUIVEN.
  IK BEN HET ER NIET MEE EENS ER MOET IETS GEBEUREN ZODAT GOUDENKOOI OP DE BUIS BLIJFT OJA JOHN DE MOLL VERTELT OP DE TV DAT HIJ GEEN GELD MEER HEEFT OM HET TE BETALEN MAAR DAT KLOPT NIET HIJ WIL NIET VOOR DE RECHTER KOMEN EN ZIJN EIGEN HAGJE REDDEN MAAR WEL MENSEN BELAZEREN DIE 10 RUGGEN HEBBEN NEERGETIKT OM EEN SPEL TE WINNEN. JOHN DE MOLL DIEP TRIEST

 46. nelke

  echt wel jammer dat de gouden kooi stopt.
  zoveel mensen kijken ernaar

 47. piet

  T was leuk maar de laatste maanden is t niks meer sinds de goeie weg zijn gegaan t wordt tijd dat er even een eind aan komt t is mooi geweest najaar zien we wel weer wat er komt.

 48. piet

  jammer nee hoor effe rust straks deel 2 najaar misschien wel beter deze hebben de villa toch niet helaas wie wil er nu in plaats van huub.

 49. piet

  Ik snap heel rtl 5 niet ik zit dames in de dop te kijken sturen ze de mooiste meiden naar huis vorige week stuurde ze ook al een dame met grote omvang weg en nu sandy die erg wild is en veel durft te laten zien nu blijven de meiden met weinig omvang erin en ze janken de hele tijd tjong rtl als je zo kijkcijfers wil houden om half tien nou ik hoef t niet meer te zien.Ben al blij dat de kooi afziet van rtl 5 bnn mag alles.

 50. Puk

  Is dat dat programma dat die griet zo zat te snikken bij haar ouders? Verschrikkelijk wat een ongelovelijk aanhankelijke trut zeg. Hing emotioneel als een klit aan haar ouders, dat hoef ik niet te zien.

 51. piet

  Valstrik bij betalingen gouden kooi wie t nog niet weet maar rtl probeert nog extra geld binnen te halen wie nu nog moet betalen kan 3 mogelijkheden kiezen 1 dag 1 week of 1 maand dat laatste moet eraf want dit duurt nog maar 6 dagen en dan is t voorbij daarom mensen pas op betaal geen maand dat is ruim 4,50 en dan heeft rtl 3 euro winst.ook nieuw komers die t nooit volgen maar willen kijken op de streams

 52. iris

  Brian wint, maar dan moet amanda t huis eerder verlaten.

 53. Batje

  Blij dat DGK gaat stoppen. Het was de laatste tijd al niet veel meer. Alle aandacht naar miss Piggy en die pooier. Altijd de hand boven het hoofd gehouden en de boetes die die B. zou hebben moeten hebben zijn niet meer te tellen. Huub is tenminste altijd open en eerlijk geweest en niet zo achterbaks. Ben het niet altijd met zijn taalgebruik eens geweest, maar liever open dan zo sneaky. Huub mag van mij winnen en de rest gaat gewoon maar weer een baantje zoeken. Huub heeft de hele show neergezet en B. keek alleen maar toe. Kunnen we rustig de zomer in en J. de Mol kan weer lekker zitten kijken naar zijn vettere bankrekening. We zijn er allemaal ingetuind als streamers. Stem dus op Huub, hij heeft er het hardst voor gewerkt!

 54. piet

  Nou ik denk dat rtl en grote fout maakte ik keek nog effe op de streams van de kooi na de finale en Huub en Brian hebben nu ook te horen gekregen dat de kooi door gaat in t najaar ze willen dat voorkomen als ze niks krijgen voor de dagen die ze hebben vastgezeten t is toch tv vermaak zij Huub en nu worden we met niks de straat op gegooit daar steek ik een stokje voor ik zal zorgen dat de kooi nooit meer op de buis komt ook Brian geeft Huub gelijk t is een schande met niks weggaan kut rtl riepen ze nog maar toen werdt de streamlock erop gegooit tja rtl t zijn geen stoeipoezen nu komt er oorlog wat zouden ze nu doen als hun naar de krant gaan ofzo iets.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.