NET 5 met Vrienden van Toen vanwege TROS-succes

Erik van der Hoff presenteert sinds vorige week voor het oog van 150.000 kijkers Vrienden van toen, waarin oude vrienden met elkaar worden herenigd. Nostaligische televisie zoals De Reünie, Memories en Klasgenoten waren reeds grote successen. “Vrienden van toen lag al een tijdje bij Net 5, maar er was nog nooit iets concreets mee gedaan. Vooral na het grote succes van ‘Het mooiste meisje’ van de TROS kwamen er steeds meer stemmen om het programma nu écht te gaan maken.

Erik van der Hoff vertelt dat het succes van het programma Het Mooiste Meisje van de Klas van de TROS de doorslag gaf om Vrienden van toen te gaan maken. “Toen ik door NET 5 werd benaderd om de presentatie op me te nemen, heb ik die kans uiteraard met beide handen aangegrepen. Daarna zijn we met z’n allen verder gaan brainstormen om het programma meer vorm te geven“, zegt hij in Televizier.

Er zijn op dit moment veel nostalgische programma’s te zien. “Ieder programma heeft wel iets eigens“, vindt Erik van der Hoff. “In het ene draait het om oud-klasgenoten, in het ander om één enkel persoon. Het verschil met Vrienden van toen zit vooral in de groepen. Natuurlijk draait het wel om dezelfde emoties en is de essentie hetzelfde, maar de insteek, de vorm en de aankleding ervan zijn anders. Bovendien zie ik het als uitdaging om er iets anders van te maken. En ik denk dat dat aardig gelukt is.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen