Louis van Gaal boycot NOS en RTL tot excuses

Geplaatst op ma 31 mrt 2008 om 7:59

Louis van Gaal weigert om de NOS en RTL nog langer te woord te staan. De trainer van AZ is woedend over de items die de omroepen vrijdag maakten. Die dag maakte hij zijn (later teruggedraai- de) vertrek bekend. “AZ is de laatste dagen vernederd door berichtgeving“, zei Louis van Gaal zondag. “Ik weiger nog met de NOS en RTL in zee te gaan. Ik geef geen interviews en neem ook niet meer plaats in praatprogramma’s. De boycot duurt net zolang totdat ik excuses heb ontvangen.

Van Gaal is woedend over de items die de televisiezenders vrijdag maakten. Die dag maakte de oud-bondscoach zijn vertrek bij AZ bekend aan de spelersgroep. Dat besluit werd later op aandringen van de selectie teruggedraaid. De spelers willen Van Gaal behouden en krijgen de komende tijd de gelegenheid om zich te bewijzen.

Op televisie is gesuggereerd dat mijn lot in handen zou zijn van de spelers. Dat is niet waar. Ik heb zelf mijn ontslag aangeboden en ik bepaal nu zelf of ik volgend seizoen alsnog doorga. Als journalist moet je de feiten kennen.

Van Gaal had moeite zijn emoties in bedwang te houden. “Ik hoef mezelf niet te verloochenen. Het kan toch niet zo zijn dat ik steeds het slachtoffer ben? Je moet de schijn van subjectiviteit vermijden. Dat heeft de NOS niet gedaan. Gelukkig kan ik iedereen in de ogen kijken. Ik ben eerlijk, direct en consequent. Ik dacht een roepende in de woestijn te zijn, maar Aad de Mos ondervindt blijkbaar hetzelfde.

De trainer van Vitesse had kort voor de tirade van Van Gaal hard uitgehaald naar aanwezige journalisten. “Er wordt tegenwoordig veel te veel uitgegaan van veronderstellingen en geruchten. Het gaat om de inhoud van het voetbal.

Hoofdredacteur Maarten Nooter van NOS Sport wilde zondagavond tegen het ANP nog niet ingaan op de woorden van Van Gaal. “Ik heb het hem niet zelf horen zeggen, ik wil de zaak eerst eens rustig bekijken. Op dit moment reageer ik dus niet.
8 Reacties op “Louis van Gaal boycot NOS en RTL tot excuses”


 1. Appie

  Gefrustreerde gek die de regie uit zijn handen ziet glippen en dat is het hem nou net, want hij wil de baas zijn, over deze hele aardkloot als het kan….

 2. ronaldo

  Ben ik nu zo gek of ben jij dat nou Louis van Gaal!!!
  Als Az nu gewoon had gezegd wat en hoe dan was er NIKS aan de hand geweest. Je moet eerder boos zijn op je zelf of op de vrienden van de DSB.

  Ik stel voor om Louis van Gaal en az te boycoten

 3. puma

  @appie

  Leuk die populistische kreten van je.
  Doet het altijd goed anti-Van Gaal uitspraken…..

  Maar het zou geen kwaad kunnen je eerst eens in de materie te verdiepen en de feiten te kennen.
  En dat is meteen de strekking van de uitspraken Van Gaal: er wordt maar van alles geroepen zonder dat dat aan de werkelijkheid is gestaafd….

 4. Tom

  Van Gaal heeft in de AZ soap wel gelijk voor wat de NOS weer aan verkeerde informatie heeft gebracht! En met de woorden van “Dat wordt wat volgend seizoen met die samenvattingen bij deze “onafhankelijke” omroep”!
  ,heeft hij natuurlijk wel een punt!!!

  Bij RTL was het zijn vooroordeel t.o.v. Johan Derksen, die vrijdag heel genuanceerd zijn mening gaf (Van Gaal had dat niet gezien). Maar Derksen boorde zondagavond de aantijging uiteraard de grond in bij Voetbal Insite (was weer een Topuitzending!.
  Trouwens Hugo Borst van de kloon van Voetbal Insite; Studio Voetbal op Ned.1 verdedigde bij dat programma Johan Derksen. Borst was ook de enige die echt zijn mening goed gaf. Want wat een gevaarlijk slappe meelopers zijn die V.Gelder en Y.Mulder toch, bah. Slecht aftreksel !

  Nog een paar weken tot 1 juli bij AZ en dan op naar Feijenoord, denk ik! Want een goede trainer en soms entertrainer is het wel!

 5. B. van Marwijk

  Als we nou az boycotten! Is veel makkelijker!

  1- Geen slecht voetbal meer op de Nederlandse zenders
  2- Geen arrogante trainer.

  Ik zie allemaal voordelen. Wie doet ermee ?

 6. wat!!

  Ja hoor Gaaltje weer in de bocht.
  Er mag alleen maar positief over az en gaaltje gesproken worden , weten de journalisten dat nou nog niet.
  Is toch nieuws dat dat jochie ontslag wil nemen en dat de spelers het niet willen,of ben ik nou gek van Gaaaaaal

 7. RT

  Heb zijn persconferentie gezien. Wat is het toch ook een bekrompen mannetje die Van Gaal. Altijd lachen.

 8. Tjeerd

  Zou mij niets verbazen als hij binnenkort het loodje legt

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.