1 miljoen kijkers voor Voetbalvrouwen


De kijkcijfers van zondag 30 maart 2008 (SKO)

Voetbalvrouwen (RTL4, 20:31) – De serie Voetbalvrouwen trekt sinds de start van het tweede seizoen wekelijks ruim één miljoen kijkers naar RTL 4. Bij Tien, waar de eerste reeks te zien was, brak deze serie slechts eenmaal door de miljoengrens. Actrice Nicolette van Dam begrijpt het succes. “Voetbalvrouwen is een mix van komedie en drama en bewust heel over the top gebracht. Want dat willen de kijkers. Zij zijn benieuwd naar dat extravagante wereldje waar geld geen enkele rol speelt.

De makers van Voetbalvrouwen zien Bas Muijs graag naakt uit bed stappen. De acteur vindt het verwijt dat de Voetbalvrouwen niet geëmancipeerd zijn, dan ook onterecht. “Hallo: ik sta in de eerste aflevering wel zes keer in mijn blote kont. Terwijl de dames echt niet uit de kleren gaan. Dat noem ik pas geëmancipeerd, ik ben mijn tijd ver vooruit. Maar inderdaad: de vrouwen in het verhaal zijn niet bepaald zelfstandig en de rolverdeling is behoorlijk conservatief. Daardoor krijg je extra absurde situaties die lekker wegkijken. Wanneer je een politiek correcte afspiegeling van de samenleving zou presenteren, ontstaat een ontzettend saaie serie. Dat wil je niet. Ik bedoel: Italo is zo overdreven, hij is bijna een stripfiguur.” De vierde van in totaal dertien Voetbalvrouwen trok zondag 1.054.000 kijkers (madl: 14.0%).

Say No To The Knife (BNN, Ned3, 22:00) – Sophie Hilbrand is blij dat ze voor jongerenomroep BNN verschillende projecten mag doen. Maar zodra Say No To The Knife is afgelopen legt Hilbrand zich graag compleet toe om zich voor te bereiden op haar nieuwe talkshow met Katja Schuurman. “Ik houd ervan om veel dingen uit te proberen, en als ik iets leuk vind, word ik vanzelf aangewakkerd om meer te gaan doen”, vertelt ze in TROS Kompas. “Maar ik heb het wel eens drukker gehad, hoor. Tegenwoordig heb ik regelmatig weekendjes vrij. Daarnaast wil ik me ook meer gaan focussen. In april loopt Say No To The Knife af en daarna wil ik behalve mijn radioprogramma Storing even helemaal niks meer doen en de tijd die ik heb gaan gebruiken om met Katja Schuurman onze gezamenlijke talkshow voor te bereiden.” Say No To The Knife werd zondag door 245.000 mensen (madl: 3.5%) bekeken.

Lost (NET5, 22:21) – Het spannende drama Lost was tot en met het derde seizoen prime-time te zien op de vrijdagavond van NET 5. Sinds enkele weken wordt het vierde seizoen weggestopt uitgezonden op de late zondagavond. De oplettende kijker zag zondag de Nederlandse actrice Thekla Reuten in Lost. Reuten vertolkte in Lost een Duitse vrouw die in Berlijn wordt verleid door het karakter Sayid, die onderdeel uitmaakt van de vaste cast van de serie. De actrice had een paar hartstochtelijke zoenscènes met acteur Naveen Andrews. De 32-jarige Reuten timmert hard aan de weg in Hollywood. Ze was onder meer te zien in de sf-film Highlander 5, het oorlogsdrama In Tranzit en de thrillerserie Sleeper Cell. In juni gaat in Nederland de tragikomedie In Bruges in première, waarin de actrice te zien is naast Colin Farrell en Ralph Fiennes. Lost werd zondag door 333.000 kijkers (madl: 5.6%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen