Erland Galjaard: ‘RTL 4 wil om half elf onderscheiden’

Erland Galjaard, de programmadirecteur van RTL 4, denkt dat het belangrijk is dat zijn zender om half elf onderscheidend programmeert. “Eén ding is duidelijk. Dat konden wij met 4 in het Land niet doen“, vertelt Erland in De Wereld Draait Door. De programmadirecteur denkt dat Matthijs van Nieuwkerk goed op de late avond van RTL 4 zou passen. “Maar ik blijf bij de VARA“, aldus Matthijs in zijn programma. Erland: “Dat weet ik en dat is je zeer gegund. Maar je was meer dan welkom geweest.

Erland Galjaard spreekt tegen dat hij per se een talkshow om half elf wil. “Het is niet zo dat ik geroepen heb dat wij weer late night met een talkshow moeten komen. Dat zou een wens kunnen zijn op het moment dat je je kunt onderscheiden. Dat geldt overigens in de hele breedte voor RTL 4, dat wij ons weer wat meer moeten onder- scheiden. Dat heeft te maken met het feit dat zowel Nederland 1 als SBS 6 wat meer onze kant op zijn gekomen. Of wij zijn blijven hangen. Het is maar hoe je het wil.

Frits Barend en Henk van Dorp waren volgens Erland Galjaard ‘een geweldige aanvulling’. “Mark Langeslag van het AD heeft enige tijd een artikel geschreven over het einde van 4 in het Land. Toen vroeg hij aan het eind: ‘Als je nou een talkshow zou willen doen, wie zou daar dan geschikt voor zijn?’ Toen zei ik: ‘Matthijs van Nieuwkerk om half elf eventueel met Daphne Bunskoek‘. Maar gisteren heb je getekend.”

Matthijs van Nieuwkerk constateert dat RTL 4 voor een talkshow blijkbaar mensen van buiten nodig heeft. “Dat hoeft geen rumoer op de werkvloer te geven, op het moment dat je het goed kunt beargumenteren“, werpt Erland Galjaard tegen.

Beau van Erven Dorens en Albert Verlinde zouden volgens Van Nieuwkerk een prima talkshowduo zijn op RTL 4. Erland: “Maar wat doe ik dan om half zeven?

Het eredivisievoetbal hoeft Erland Galjaard onder de huidige omstandigheden niet zo nodig binnen te halen. “Wij kunnen het betalen, maar dan moet je andere keuzes maken. Ik denk dat RTL 4 meer keuzes voor drama en comedy zou moeten maken.

Zo kondigt Erland onder meer de terugkeer van Jack Spijkerman aan. “In het najaar keert hij terug op RTL 4 met een nieuw satirisch programma.

BNN weet zich vaak te onderscheiden met brutale uitzendingen. Met een film als Deep Throat zou Erland zijn zender echter niet graag onderscheiden. “Nee, met dit soort dingen niet. Het heeft niets met smaak te maken. Ik vond het niet zo bijzonder. Er hebben 900.000 mensen naar gekeken. Dat is veel, maar het was voornamelijk 50+ begreep ik. Die bleven ook wat langer op, dat vond ik wel geestig. Wij zaten bij Idols. Dat is het jonge publiek en die kijken daar niet naar.”

Uri Geller trekt tegenover Idols veel kijkers naar SBS 6. “Ze hebben het goed gezien. Ze hebben het recht tegenover Idols gezet en met enig succes. Het loopt nu terug, dus het truukje is nu een beetje uitgewerkt. Maar het is toch knap gedaan.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen