Draadstaal krijgt radiovariant in show Eric Corton

Foto: Anne TimmerJeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven keren eind april niet alleen terug op televisie met hun satirische programma Draadstaal, ook is het duo vanaf maandag 7 april te horen op 3FM. Dat laat een woordvoerder van de VPRO vandaag weten. Van maandag tot en met woensdag zullen hun oude en nieuwe typetjes en improvisaties rond 23.15 uur te horen zijn in 3Voor12 Radio bij Eric Corton op 3FM. “Ik ben een groot fan van hun televisieprogramma“, vertelt Eric Corton over Draadstaal.

Draadstaal is een satirisch televisieprogramma waarin Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven een kleurrijk en afwisselend beeld schetsen van Nederland. Ze bespreken de grote thema’s, klein menselijk leed en de wekelijkse actualiteit.

Vanaf maandag 7 april zijn ze ook te beluisteren in de radioshow van Eric Corton op 3FM. Corton: “Ik ben een groot fan van hun tv-programma. Straks maken typetjes van de televisie hun opwachting op de radio en bij 3VOOR12 worden ook typetjes geïntro- duceerd die daarna op televisie verschijnen. Wist je dat het duo van het satirische programma Little Britain ooit ook op de radio begonnen is? Daarna pas kwamen ze op televisie. Het is wel grappig dat het bij Draadstaal nu andersom gebeurt.

De televisievariant van Draadstaal is vanaf zondag 20 april wekelijks om 20.30 uur te zien op Nederland 3. “Naast vaste personages zoals Fred en Ria Onderbuik, De Boeren, Joop en Leon uit de snackbar, de wanhopig naar liefde zoekende Ruben en de bizarre straatinterviews zullen er ook nieuwe gewone sterren hun opwachting maken. De specifieke absurdistische kijk van Jeroen en Dennis resulteert in scherpe dialogen en komische sketches. Fictie en werkelijkheid, improvisatie en sketch, satire en absurdisme lopen op een organische manier door elkaar“, aldus de VPRO.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen