3,8 miljoen kijkers voor Boer zoekt Vrouw


De kijkcijfers van zondag 2 maart 2008 (SKO)

Boer Zoekt Vrouw (KRO, Ned1, 20:23) – Boer Zoekt Vrouw is afgelopen. De laatste aflevering met presentatrice Yvon Jaspers werd zondag door 3.789.000 kijkers (madl: 45.6%) bekeken. Het programma verbrak dit jaar alle records. Maar: “Ik ben ook zeker klaar voor iets nieuws“, vertelt ze aan RKK. Yvon denkt niet dat alles wat nu nog komt, minder is. “Zo denk ik gewoon niet. Misschien is het wel tijd voor een heel klein programma, waar ‘maar’ 450.000 mensen naar kijken. Dat is prima.

Yvon Jaspers: “Ik ben nooit bij de televisie begonnen voor de massa. Dat is toevallig zo gekomen. Het is nooit mijn ambitie geweest. Boer zoekt vrouw is gewoon een mooi programma. Ik ben ook helemaal niet zo bang dat ik over tien jaar nog alleen maar ‘Mevrouw Boer zoekt vrouw’ ben. Ik ben ook zéker klaar voor iets nieuws. Ik ga nu eerst met het gezin op vakantie naar Brazilië.” Boer Zoekt Vrouw wordt volgende week opgevolgd door De Italiaanse Droom met Mirella van Markus.

Keyzer & De Boer Advocaten (NCRV, Ned2, 20:19) – De enige actrice die voor het nieuwe seizoen Keyzer & De Boer Advocaten geïnterviewd lijkt te zijn, is Meral Polat. Ze staat onder de aandacht omdat ze een Turkse officier van justitie speelt in de serie. “Ze heet Selma en ze heeft donker haar. Punt. En zo hoort het ook. Verder wordt er in de afleveringen niet aan gerefereerd dat ze Turks is. De producenten wilden een ‘zo waarachtig mogelijk beeld van de werkelijkheid’ door een Turkse officier van Justitie te nemen, het meest waarachtig is dan natuurlijk dat die officier gewoon haar werk doet en dat je niet allemaal culturele toestanden krijgt. Dat zou raar zijn.” Ze voelt zich thuis op de set: “Het was meteen ‘welcome to the family’! Iedereen was ontzettend aardig. Vooral Henriëtte Tol was heel erg behulpzaam. Ik had mijn eerste scenes met haar en ze legde precies uit hoe alles werkte.” Keyzer & De Boer Advocaten werd zondag door 393.000 kijkers (madl: 4.8%) bekeken op Nederland 2.

Voetbalvrouwen: Story so far (RTL4, 20:36) – Voetbalvrouwen is terug op televisie. RTL 4 bracht zondagavond eerst een samenvatting van het eerste seizoen, voordat zij volgende week nieuwe afleveringen op de buis brengt. Voetbalvrouwen draait om de beslommeringen van een groepje bevriende voetbalvrouwen. Leontine Borsato is daar één van. Voor haar rol zou Leontine niet verder gaan dan zoenen. “Een échte seksscène zou ik nooit willen spelen.” In het nieuwe seizoen is Borsato wel met acteur Antonie Kamerling in bed te zien. “Er zit een zoensessie in. Maar veel meer dan dat is het niet, hoor.” In het tweede seizoen van Voetbalvrouwen zijn rollen weggelegd voor Marlous Dirks en Joep Sertons. Dirks speelt Madonna, de zus van Melanie, die op haar beurt wordt vertolkt door Van Roosendaal. Sertons doet in de komedieserie zijn intrede als voetbaltrainer. Voetbalvrouwen: Story so far werd zondagavond door 633.000 kijkers (madl: 7.6%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen