Xander de Buisonjé en Kim Feenstra in 71°Noord op RTL 5

Vijf bekende Nederlanders en vijf even bekende Vlamingen beginnen in het nieuwe programma 71° Noord, dat vanaf donderdag 13 maart te zien is bij RTL 5, aan een lange en afmattende tocht van 2.500 kilometer naar de Noordkaap, het noordelijkste puntje van Europa. Dat laat een zegsvrouw van de zender vandaag weten. Nederland wordt in 71°Noord vertegenwoordigd door Dennis van der Geest, Lucia Rijker, Margje Teeuwen, Xander de Buisonjé en Holland’s Next Top Model Kim Feenstra.

Deze bekende Nederlanders beginnen aan een afmattende tocht van 2.500 kilometer vanuit het zuiden van Noorwegen met slechts één doel: de Noordkaap te bereiken. “De groep avonturiers die de strijd aangaat met de extreme kou, de uitputting en natuurlijk met elkaar is zeer divers te noemen“, aldus een woordvoerster van RTL 5.

Het Vlaamse deel van de groep die meedoet aan de serie bestaat uit Stefan Everts (wereldkampioen motorcross), Maya Detiège (gemeenteraadslid van Antwerpen), Anne-Marie Ilie (Miss Belgian Beauty 2007), Herr Seele (kunstenaar, striptekenaar en presentator) en Stijn Peeters (architect en manager van broer Bart Peeters).

De tocht wordt verdeeld in negen etappes die de deelnemers te voet, op ski’s, met hondensleeën, op sneeuwscooters of in kajaks afleggen. Aan het begin van iedere etappe worden er twee groepen samengesteld. “Zij krijgen van presentatoren Ernst-Paul Hasselbach en Evi Hanssen een opdracht waarbij samenwerking essentieel is. De groep die deze opdracht wint, krijgt een speciale comfortprijs, zoals bijvoorbeeld een welkome warme maaltijd of een luxe overnachting.”

Echter, ook al moeten de deelnemers samenwerken om hun einddoel te bereiken, 71° Noord is ook een individuele afvalrace. “Na elke etappe moet namelijk één deelnemer de groep verlaten en naar huis vertrekken. Tijdens de terugkerende individuele competitie voor het leiderschap is het dan ook ieder voor zich.”

De groep bepaalt tijdens de eliminatie wie naar huis wordt gestuurd en dus de Noordkaap niet zal halen. “Zo blijven er uiteindelijk na een lange, zware tocht in barre omstandigheden slechts twee deelnemers over die de Noordkaap bereiken om daar tijdens de eindopdracht te bepalen wie zich winnaar van 71° Noord mag noemen.”

Evi Hanssen presenteerde 71° Noord vorig jaar ook al op de Belgische tv-zender KanaalTwee met louter Vlaamse kandidaten. Het tweede seizoen van 71° Noord is een Nederlands-Belgische samenwerking. Vanaf 6 maart word het uitgezonden op het Vlaamse 2BE (het nieuwe KanaalTwee), in Nederland begint het op 13 maart.

71° Noord is vanaf donderdag 13 maart wekelijks om 20.30 uur te zien op RTL 5.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen