‘Veronica Magazine in de etalage’

De Veronica Uitgeverij, dat de televisie- gidsen Veronica Magazine en TotaalTV op de markt brengt, staat in de etalage. Eén van de geïnteresseerde kopers is het Telegraaf-concern. Dat melden ‘zeer goed ingevoerde’ bronnen aan vakblad Adformatie. Bij SBS, de huidige eigenaar van de uitgeverij, wordt het hardnekkige gerucht ontkend. “Ik ben er officieel niet van op de hoogte en kan op dit soort speculaties dus niet reageren“, zegt Peter Contant, algemeen directeur van de Veronica Uitgeverij.

Peter Contant, die tevens de hoofdredacteur van Veronica Magazine is, vervolgt: “Wel heb ik de afgelopen jaren al verschillende eigenaren voorbij zien komen: eerst waren we van SBS, toen van investeerder KKR Pemira en nu ProSiebenSat1.

Veronica Uitgeverij is met het weekblad Veronica Magazine, dat een betaalde oplage van rond de miljoen exemplaren heeft, al jaren een zeer winstgevend bedrijf. Oorspronkelijk was het het verenigingsblad van de omroep VOO, maar in 2003 bracht de Vereniging de uitgeverij onder bij SBS, als onderdeel van de samenwerking tussen SBS, Vereniging Veronica en Sky Radio. Inmiddels is SBS dus onderdeel van ProSiebenSat1. In 2006 vierde het tijdschrift zijn 30-jarig bestaan.

Insiders schatten de verkoopprijs van het bedrijf op rond de tweehonderd miljoen euro. Bij Het Telegraaf-concern zegt directeur Frank Volmer niet met een overname van Veronica Uitgeverij bezig te zijn: “Er is op dit moment geen sprake van en er wordt vooral veel gespeculeerd.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen