De Wereld Draait Door komt opnieuw afspraak niet na

Voor de derde keer in korte tijd is er dis- cussie rondom het nakomen van afspra- ken door De Wereld Draait Door. Na Peter R. de Vries en Freek de Jonge, is de talkshow dit keer ‘keiharde afspraken’ met arabist en auteur Arthur van Amerongen niet nagekomen. Dat meldt het ANP. Van Amerongen werd afgebeld terwijl hij juist voor het programma uit Paraguay was komen overvliegen. “Net als wat Freek de Jonge al zei, het is de makers van het programma vermoede- lijk naar de bol gestegen.

De aanleiding voor Arthur van Amerongens uitnodiging was zijn boek Eurabia, over de moslimgemeenschap in Brussel waarin hij een jaar lang woonde om er een boek over te schrijven. Daarover zou hij worden geïnterviewd aan tafel bij DWDD.

Mijn uitgever wilde de reis betalen omdat ik in DWDD zou komen. Daardoor mocht ik niet naar Pauw en Witteman. Maar een dag voordat ik in de uitzending zou komen, annuleerde een onderknuppel de afspraak voor donderdag omdat ze een Valentijn- special hadden“, licht Van Amerongen toe in De Telegraaf.

De VARA beraadt zich volgens het dagblad nog op een reactie.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen