Chris Cuomo: ‘Peter R. de Vries wacht interessant avontuur’

ABC-presentator Chris Cuomo verwacht dat Peter R. de Vries tijdens zijn trip in de Verenigde Staten volgende week zeer veel aandacht van de media zal krijgen. “Ik stond heel erg te kijken van wat ik zag op de banden van Mr. De Vries. Ik had nooit gedacht dat dat er allemaal op zou staan“, vertelt Cuomo aan Nova. De Amerikaanse presentator is dit weekend in Nederland om de uitzending van ABC maandag over Natalee Holloway voor te bereiden. “Peter R. de Vries zal heel veel aandacht krijgen.

Chris Cuomo, die twee jaar geleden het veelbesproken interview met hoofdverdachte Joran van der Sloot opnam voor ABC, is nu in Nederland om de uitzending van Peter R. de Vries voor de Amerikaanse markt te bewerken. “Ik stond heel erg te kijken van wat ik zag op de banden. Ik had nooit gedacht dat dat er allemaal op zou staan. Maar in strafrechtzaken is het heel moeilijk om doodslag te bewijzen. Dus wat het OM gaat doen… Maar uw kijkers, mijn kijkers, zullen zeer geïnteresseerd zijn in het materiaal.

Hij verklapt niets over de inhoud. “Niemand zal het zo goed kunnen verwoorden als Peter de Vries zelf. Maar het gaat om een serie undercover-operaties die de gedachten en gevoelens van die nacht aan het licht brengen bij de hoofdverdachte.

Chris Cuomo keek vrijdag ook naar de talkshow Pauw & Witteman, waarin Joran van der Sloot reageerde op de beweringen van Peter R. de Vries. “Ik heb gisteren het programma gezien van die twee mannen. Interessant. Ze spraken hem bij z’n oma thuis en hij zei: Ik heb tegen iemand iets gezegd wat ik niet had moeten zeggen. En de interviewer zei tegen hem: Je zegt dat je erbij was en dat ze doodging, het hele verhaal. En hij zei toen: Ja ja, dat had ik niet moeten zeggen. Dat was een grapje. Het is op zijn minst niet iets waar Joran grappen over zou moeten makken. En hoe meer het betekent, hoe waardevoller het kan zijn voor het OM.

Of Joran van der Sloot volgende week nog een vrij man is, kan Chris Cuomo niet vertellen. “Dat is aan het OM. Dat kan de zaak heropenen als nieuw materiaal wijst in de richting van een misdrijf. Deze banden zouden voor hen heel goed dat nieuwe bewijs kunnen vormen. Ze leken tot nu toe heel hard hun best te doen de zaak rond te krijgen, maar ze konden nooit iets bewijzen. Dat is misschien nu anders.

Peter R. de Vries staat volgende week een hoop aandacht te wachten in Amerika. “Hij is lang, als alle Nederlanders, en hij heeft iets waar veel belangstelling voor is. En hij heeft in Nederland een reputatie waar men in Amerika niets van weet. Het wordt een heel interessant avontuur voor hem. Hij moet wel concurreren met de presidentsverkiezingen. Het zal een mooi beeld opleveren van waar Amerika zich drukker om maakt: de verdwijning van Natalee Holloway of het verkiezingsverhaal.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen