Wendy van Dijk wil in comedyserie spelen

Wendy van Dijk (foto) zou graag in een comedyserie spelen. De presentatrice geeft aan het acteren te missen. “Dus ik zou heel graag nog in een serie willen spelen: comedy of drama. Maar daar zijn we wel mee bezig“, vertelt Wendy aan Boulevard. “Het zou voor mij een droom zijn om in een comedy met Linda de Mol en Paul de Leeuw te spelen.” Wendy van Dijk zit inmiddels al 25 jaar in het televi- sievak. Ze sluit niet uit in de toekomst nog een serie Ushi & Van Dijk te maken. “Zeg nooit ‘nooit’.

Met Over de rooie op SBS 6 trok Wendy veel bekijks. Haar echte doorbraak kwam met Ushi & Van Dijk. “Het is moeilijk hoor, want er zijn zoveel mensen die er nog steeds over beginnen en me erop aanspreken. Ze zeggen: ‘Komt het nog terug?’ Dus ergens denk ik: het zal misschien nog wel leuk zijn. Zeg nooit ‘nooit’.

Het grote succes van Wendy was Hart in Aktie, waarmee ze over de miljoen kijkers scoorde. “Het is mijn ding en het zal altijd mijn ding zijn. Ik ben een mensenmens en ik vind het heerlijk om het medium televisie te gebruiken om iets goeds te doen.

Bij RTL 4 presenteerde Wendy Heel Holland Helpt. “Ik vind het zo’n ongelooflijke onzin dat men zegt: ‘Je vaart op oud succes’. Nee, dit is wie je bent.

De overstap van SBS 6 naar RTL 4 kostte Wendy veel energie. “Het was ook een heel moeilijk jaar. Buiten het feit dat ik ook dat schaatsprogramma deed – wat ontzettend veel energie kostte – deed ik X Factor. Hetzelfde jaar was het overlijden van mijn vader, dus ik heb me eigenlijk in een soort ding gestort.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen