Vier nieuwe koppels in Mijn Tent Is Top bij RTL 4

Na de eerste succesvolle reeks van Mijn Tent Is Top, komt RTL 4 vanaf dinsdag 5 februari met een nieuw seizoen: vier nieuwe koppels, vier nieuwe horecadro- men en een nieuwe strijd. In Groningen, Enschede, Den Haag en Breda gaan de horecaondernemers in spé aan de slag om hun zaak succesvol van de grond te krijgen. Ook dit keer wint degene die volgens het publiek de bestlopende onderneming neerzet. Herman den Blijker begeleidt, adviseert en jureert de koppels onderweg.

In de vier verschillende steden gaan de koppels aan de slag. Allemaal hebben ze een origineel concept voor hun onderneming en de taak hier een succes van te maken. Van het verbouwen van hun pand tot het aannemen van personeel, het samenstellen van de kaart en de financïele huishouding, de koppels krijgen het niet makkelijk.

Hun doorzettingsvermogen wordt de komende weken dan ook enorm getest want begin februari moet hun tent open. Een jury van vier personen met ieder een eigen expertise op het gebied van horeca, ondernemen en financiën beoordeelt de koppels en bepaalt welke twee concepten er uiteindelijk in de finale terechtkomen.

In Den Haag gaan Jacqueline en Stephan aan de slag. Dit jonge stel, met een dochter van anderhalf, verhuist voor dit avontuur van Tilburg naar de Hofstad waar zij hun droom willen gaan verwezenlijken. Hun tent wordt een restaurant met een open keuken waar dagvers wordt gekookt. Dat wat die dag op de kaart staat is wat die dag vers in huis is gehaald. Is er op de visafslag een mooie partij vis, dan is het vis wat de pot schaft. Hun tent moet voor eerlijk, ambachtelijk en goed komen te staan.

Max en Gina strijken neer in Enschede. Nadat zij vijf jaar op wereldreis zijn geweest, zijn ze klaar voor een nieuw avontuur. Tijdens hun reis en hun verblijf op de Domini- caanse Republiek hebben ze gewerkt in een restaurant waar Gina in de keuken stond. De typische gerechten van daar werden door haar verwesterd en komen nu op de kaart te staan van hun tent. Enschede wordt een restaurant rijker met live-muziek.

‘Een restaurant voor tweeverdieners met kinderen in Groningen’ is het concept van Sandra en Bart Willem. De boerendochter en de typische student leerden elkaar kennen tijdens hun studententijd in de noordelijke provinciestad en werkten samen in de horeca. Het pasgetrouwde stel met twee dochters denkt dat de studentenstad klaar is voor een restaurant waar je met je kinderen goed kunt gaan eten.

Jasper en Rene bundelen hun ervaring in de horeca voor hun avontuur in Breda. Als journalist is Jasper iemand die goed in concepten kan denken en Rene is de kok. Het restaurant van de vrienden past zich aan aan de gemoedstoestand van de gasten: het licht en de muziek veranderen naarmate de avond vordert.

Of Breda, Groningen, Enschede en Den Haag klaar zijn voor deze restaurant is te zien vanaf dinsdag 5 februari (21.30 uur) bij RTL 4. Worden deze tenten een succes en hoe verloopt de weg daarnaartoe. Wie wint uiteindelijk zijn tent?

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen