‘Van Westerloo verscheurde contract Van Zuydewijn’

Edwin de Roy van Zuydewijn was in het voorjaar van 2007 de beoogde presenta- tor van het nieuwe programma Dames in de Dop op RTL 5. Op het laatste moment besloot het omroepbedrijf niet met Edwin in zee te gaan. Een verklaring van de televisiezender bleef uit. Nu blijkt dat RTL-directeur Fons van Westerloo (foto) er hoogst persoonlijk voor zorgde dat de deal met Edwin de Roy niet rond kwam. “Hij heeft de overeenkomst stand pede verscheurd“, schrijft een journalist van weekblad HP/DeTijd.

Bart in ’t Hout, programmadirecteur van RTL 4, had volgens ‘betrouwbare bronnen’ in het voorjaar van 2007 al getekend met Edwin de Roy van Zuydewijn. De voormalig echtgenoot van prinses Margarita zou naast Dames in de Dop ook deelnemen aan een survivalprogramma en een eigen talkshow presenteren, aldus het opnieblad.

Tot de baas van RTL Fons van Westerloo er lucht van kreeg. “Hij reageerde vertoornd“, schrijft het weekblad. “Hij heeft de overeenkomst stand pede verscheurd. Van Westerloo geldt als aanbidder van Hare Majesteit en wil geen botsing met het hof. Edwin verlangde een schadevergoeding. Hij kreeg een riante afkoopsom.

Ook vond er een ander incident plaats. “Een tweede crash speelde zich volgens onze bronnen af met de redactie van RTL Nieuws dat ter gelegenheid van Prinsjes- dag meldde dat Beatrix en haar hofhouding veel meer geld kosten dan algemeen bekend was. Over dit – ware – bericht was Van Westerloo woedend.

Zie ook:
Edwin de Roy van Zuydewijn presenteert RTL 5-show‘ (5 april 2007)
RTL 5 ziet af van Edwin de Roy van Zuydewijn‘ (5 april 2007)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen