Peter R. de Vries: ‘Laatste weken in angst gezeten’

Peter R. de Vries heeft de afgelopen weken in angst gezeten dat de oplossing van de zaak Natalee Holloway zou uitlekken. Dat vertelde Peter de Vries vanavond in RTL Boulevard. SBS 6 zendt zondag in een extra lange uitzending de ontknoping van het verdwijningsmysterie uit. “Ik heb de laatste weken zo in angst gezeten dat dit zou uitlekken of dat men- sen argwaan zouden hebben“, vertelt de misdaadjournalist. Hij wordt momenteel ‘platgebeld’. “Amerikaanse stations wil- len de uitzending kopen.

Peter R. de Vries claimt de zaak te hebben opgelost. “We doen alle details uit de doeken en op vrijwel alle vragen komen we zondag met een antwoord.

De misdaadjournalist spreekt over het oplossen van een verdwijning. Dat suggereert dat Natalee wellicht niet vermoord is. “Dat is een woordkeuze en ik ga er nog niet op in hoe en wat precies, maar het mysterie van Natalee Holloway is zondag opgelost.

Het is volgens De Vries een hele operatie geweest. “Er is maanden aan gewerkt. Ik kan over de details niet teveel zeggen. Ik ben net terug van Aruba. Daar ben ik samen met mijn collega Kees van der Spek, met wie ik altijd dit soort grote klussen doen, geweest. Daar hebben we de zaak aan justitie gepresenteerd en die heeft op grond daarvan ook meteen gezegd: ‘We gaan een nieuw onderzoek beginnen’.

De Vries was bang dat de oplossing zou uitlekken. “Ik heb de laatste weken in angst gezeten dat het zou uitlekken. Ik ben ook toen ik naar Aruba ging via Curacao gegaan, om niet in een vol vliegtuig te zitten met allemaal mensen die zouden zeggen: ‘O, hij gaat zeker weer daar naar toe’. Het is een enorm spannende affaire geweest en zondag zal het duidelijk worden waarom en hoe moeilijk het is geweest.

Over voormalig hoofdverdachte Joran van der Sloot doet De Vries geen uitspraken. “Je hoort van mij niet hier zeggen of hij de man is of niet. Of hij vrijgepleit wordt of juist beschuldigd. Dat zeg ik hier niet. De zaak is al drie jaar bijna een mysterie, dus die twee dagen kunnen er nog wel bij denk ik.

Beth Holloway, de moeder van Natalee, is vanochtend op verzoek van De Vries aangekomen op Schiphol. “Ik heb haar verleden week gevraagd of ze naar Nederland wilde komen. Zij weet wat mijn programma aan de zaak heeft gedaan en ze heeft toen eigenlijk blind gezegd: ‘Als jij vindt dat ik moet komen, dan kom ik’. Vanmorgen heb ik haar opgehaald en vanmiddag heb ik haar uitvoerig ingelicht.

Amerikaanse televisiestations zijn heel geïnteresseerd in de uitzending. “We worden helemaal platgebeld door iedereen vanuit de hele wereld. Amerikaanse stations willen de uitzending kopen. Het is een gekkenhuis.

Peter R. de Vries weet nog niet op hij op uitnodigingen van Amerikaanse talkshows ingaat. “Dat weet ik nog niet. Ik heb hem gemaakt voor SBS 6, voor de Nederlandse televisie. That’s my job. Dat iedereen hem verder wil hebben is mooi, maar ik ga eerst is kijken wat er naar aanleiding van de uitzending allemaal gaat gebeuren.

Lees ook: Het verhaal van Peter R. de Vries op zijn eigen website

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen