Nelleke van der Krogt: ‘Een Nieuwe Jas leukste klus ooit’

Nelleke van der Krogt presenteert vanaf deze zaterdag het nieuwe programma Een Nieuwe Jas – Live, een uniek document over het Nederlandstalige lied. De AVRO heeft met de hulp van internettend Nederland gezocht naar de mooiste Nederlandstalige liedjes. Vanaf 5 januari zullen de uitverkoren liedjes door artiesten als Chantal Janzen en René Froger worden uitgevoerd in een serie van zes concerten. Nelleke vertelt over de nieuwe klus: “Ik heb nog nooit zo’n mooie jas gehad.”

Deze zaterdag is de eerste aflevering van Een Nieuwe Jas – Live te zien. Vanaf dan zullen de uitverkoren liedjes worden uitgevoerd in een serie van zes concerten. De persoonlijke verhalen van mensen bij hun liefste liedjes zullen een belangrijke rol spelen. “Deze mooie en vaak ontroerende getuigenissen laten zien hoeveel een lied in iemands leven kan betekenen“, legt een woordvoerder van de AVRO uit.

De top van de Nederlandse artiesten, onder wie Willem Nijholt, Edwin Rutten, Frank Boeijen, Jenny Arean, Karin Bloemen, Rene Froger, Acda en de Munnik, Willeke Alberti, Stef Bos, Herman Finkers, Huub van der Lubbe, Ramses Shaffy, Wende Snijders, Liesbeth List, Maarten van Roozendaal en Chantal Janzen zullen met het Metropole Orkest de liedjes uitvoeren.

Het Metropole Orkest staat onder leiding van Jurjen Hempel en Arjan Tien. Een tiental van de meest vooraanstaande arrangeurs tekenden voor unieke arrangementen. Het programma staat ook telkens even stil bij de mensen die de favoriete liedjes hebben geschreven, tekstschrijvers zoals Annie M.G. Schmidt, Toon Hermans, Friso Wiegersma, Lennaert Nijgh en Ramses Shaffy.

Nelleke van der Krogt: “Het is het leukste wat ik tot nu toe in mijn carrière heb gedaan. Het is heel bijzonder voor ons allemaal, ook voor de artiesten. Die hebben zelden zo’n fijne sfeer mogen ervaren. We krijgen van hen massaal te horen dat het zo’n feest is geweest om hieraan deel te nemen. Om te werken met zo’n toporkest en de mensen in de zaal die zo zichtbaar genieten. Wat een geschenk die blije en ontroerde gezichten. Ik ben echt apetrots dat ik daar onderdeel van mag zijn.

Een Nieuwe Jas – Live is vanaf 5 januari iedere zaterdag om 20.15 uur te zien op Nederland 2. De liedjes zijn gerangschikt in zes categorieën: liefde, jeugd, afscheid, vriendschap, vrijheid en ouderdom. Een overzicht per week:

Liefde (5/1): Chantal Janzen, Jeroen Zijlstra, Karin Bloemen, Frederique Spigt en Rene Froger. Met speciale aandacht voor: Lennaert Nijgh.

Jeugd (12/1): Frank Boeijen, Daniel Lohues, Ali B, Jenny Arean, Edwin Rutten en Willem Nijholt. Met speciale aandacht voor: Annie M.G. Schmidt.

Afscheid (19/1): Stef Bos, Acda en de Munnik, Carel Kraayenhof, Sarah Bettens, Lilian Vieira en Willeke Alberti. Met speciale aandacht voor: Friso Wiegersma.

Vriendschap (26/1): Mathilde Santing, Izaline Calister, Huub van der Lubbe, Herman Finkers, Thé Lau en Angela Groothuizen. Met speciale aandacht voor: Toon Hermans.

Vrijheid (2/2): Hind, Wende Snijders, Liesbeth List, Ramses Shaffy, Wouter Hamel, Edsilia Rombley. Met speciale aandacht voor: Ramses Shaffy.

Ouderdom (9/2): Jan Rot, Maarten van Roozendaal, Lenette van Dongen, Rowwen Heze, Chantal Janzen. Met speciale aandacht voor: Jules de Corte.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen