1,8 miljoen kijkers voor Wie is.. De Mol?


De kijkcijfers van donderdag 3 januari 2008 (SKO)

Wie is.. De Mol (AVRO, Ned1, 20:32) – Het achtste seizoen van Wie is.. De Mol? ging donderdag van start met maar liefst 1.813.000 kijkers (madl: 25.0%). Het po- pulaire realityprogramma van de AVRO kende daarmee een zeer voortvarende start. Ter vergelijking: het vorige seizoen van Wie is.. De Mol? startte in januari 2007 met 1,4 miljoen kijkers en sloot in maart van dat jaar af met 1,3 miljoen kijkers. Pieter Jan Hagens is vanaf deze serie de nieuwe presentator: “Een weergaloze ervaring.

Pieter Jan Hagens vindt dat Wie is.. De Mol? het hoogst haalbare is bij de AVRO. “Juist bij zo’n programma van naam wil je bewijzen dat je erin past“, zegt Hagens in BN/DeStem. Volgens de presentator was het even zoeken naar een eigen toon. “We weten allemaal hoe Angela het deed, hoe Karel het deed. Het laatste wat ik wilde was hen kopiëren. Dus geen hoed voor mij maar wel kracht.” In kringen van omroepmedewerkers wordt de discussie gevoerd of het wat minder mag met al die Bekende Nederlanders in programma’s bij de publieke omroep. “De keuze voor bekende of onbekende deelnemers moet je laten afhangen van het programma. En Wie is de Mol? is toch een verhaal apart, het is één van de eerste in zijn soort, en in ieder geval het spel dat het meeste van allemaal wordt meegespeeld vanaf de bank.

Goede tijden slechte tijden (RTL4, 20:02) – Herman den Blijker bezorgde RTL 4 op dinsdag 4 december een record. Zijn programma Herrie in het Hotel scoorde op die avond 1.360.000 kijkers en werd daarmee de best scorende uitzending van RTL 4 op een doordeweekse avond sinds 7 mei 2007, toen het RTL Nieuws 1.371.000 kijkers behaalde. In de laatste maand van 2007 wist RTL 4 de grens van 1.371.000 kijkers op een doordeweekse avond nog slechts één keer te overschrijden met de kerstspecial van All You Need Is Love. Sinds de eerste dag van dit nieuwe jaar 2008 lijkt het tij echter gekeerd. Op 1 januari behaalde het Half Acht Nieuws 1,6 miljoen kijkers en scoorden Goede Tijden Slechte Tijden en de Nieuwjaarshow 1,5 miljoen kijkers. Ook donderdag behaalde RTL 4 hoge kijkcijfers. Goede tijden Slechte tijden werd door 1.454.000 kijkers (madl: 21.2%), terwijl ook de Achmea Kennisquiz bovengemiddeld scoorde met ruim 1,1 miljoen kijkers. Het programma over medium Char Margolis werd later op de avond zelfs door 1,4 miljoen mensen bekeken.

Het mooiste meisje van de klas (TROS, Ned1, 22:11) – In de sfeer van De Reünie en Memories presenteert Jaap Jongbloed sinds donderdagavond Het mooiste meisje van de klas. Iedere week zoekt Jaap een vrouw op die op de middelbare school te boek stond als het mooiste meisje van de klas. “Het is erg leuk om te zien wat schoonheid met iemand heeft gedaan“, vertelt Jaap in Televizier. “Is het een succesverhaal geworden? Heeft ze munt geslagen uit haar uiterlijk? Als ze niet mooi is gebleven, is er een soort leedvermaak. En als dat wel zo is, levert het mooie verhalen op. Zo heeft een van de vrouwen een relatie gehad met neef van koning Hoessein van Jordanië.” Een paar zijn echt mooi gebleven, zegt Jaap. “En eentje is vooral heel aantrekkelijk omdat ze zich ook innerlijk prachtig heeft ontwikkeld. Een ander heeft haar schoonheid verloren, maar denkt nog wel dat ze het mooiste meisje is.” Het Mooiste Meisje van de Klas trok 1.531.000 kijkers (madl: 22.5%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen