Jan Jaap van der Wal in Room 101

De één ergert zich groen en geel aan achterkamertjespolitiek of de vergrijzing, de ander aan Elvis Presley of blote voe- ten in sandalen. In het nieuwe zesdelige programma Room 101 vertellen bekende Nederlanders aan presentator Jan Jaap van der Wal over hun grootste ergernissen en irritaties. “Deze zaken moeten de wereld uit. Weg ermee! Naar Room 101!“, legt een VPRO-zegsvrouw het principe van de talkshow uit. “Alles kan verdwijnen in Room 101, maar dat gaat niet zomaar.

Jan Jaap probeert zijn gast op andere gedachten te brengen en ook laat hij zijn oordeel soms over aan het publiek. Elke gast mag proberen vijf van zijn grootste ergernissen naar Room 101 te sturen. De eerste gast is Erik van Muiswinkel.

Voor de BBC-kijker is de talkshow al dertien jaar een begrip. Room 101 was ook de naam van een kamer in de beroemde roman 1984 van George Orwell. In die ruimte zou iedereen worden geconfronteerd met zijn grootste angsten. “Orwell baseerde de kamer in zijn roman op een vertrek in het BBC gebouw waar hij vervelende, langdradige vergaderingen moest bijwonen.

Cabaretier Jan Jaap van der Wal is onder meer bekend van Dit was het nieuws. Ook is hij artistiek leider van Comedytrain, een podium voor standup comedians. Van der Wal verzorgde in 2007 de oudejaarsconference van het afgelopen jaar

Room 101 is vanaf woensdag 6 februari wekelijks om 22.00 uur te zien op Ned 3.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen