420.000 kijkers voor Dirt


De kijkcijfers van dinsdag 8 januari 2008 (SKO)

Dirt (NET5, 21:37) – De nieuwe serie Dirt met actrice Courteney Cox beleefde vori- ge week dinsdag een voor NET 5 zeer goede première. Ruim 750.000 kijkers keken naar de eerste aflevering. Deze week wist de serie over de hoofdredactri- ce van roddelblad Dirt 420.000 kijkers (madl: 6.4%) te boeien. Courteney Cox is tevens de producer van Dirt. “Ontzettend leuk, maar ook hard werken. Ik werk nu veel harden dan bij Friends. Maar omdat ik alles zelf kan bepalen, is het goed te doen“, vertelt de actrice.

In Dirt speelt Courteney de hoofdredacteur van tabloid Dirt. In het echt heeft de actrice een hekel aan roddelpers, vertelt ze aan Televizier. “Vier jaar geleden, toen ik zwanger was van mijn dochter Coco, werd ik echt lastiggevallen door de paparazzi. Van voren, van achter, van opzij: ik werd echt van alle kanten aangevallen; het was verschrikke- lijk.” Ze begrijpt dat dat hun baan is. “Maar ik word wel giftig als ze mijn dochtertje willen fotograferen: zij begrijpt die poeha namelijk niet. Coco wordt echt bang van al die flitsende camera’s en wordt nu ’s nachts huilend wakker. Dat vind ik het ergste.

40 Dagen Zonder Seks (EO, Ned3, 20:27) – In het programma 40 Dagen Zonder Seks gaan zeven jongeren voor wie seks belangrijk is, proberen het veertig dagen zonder te stellen. “Juist de EO is er de omroep voor om dit aan de kaak te stellen“, zegt presen- tator Arie Boomsma in Televizier. “Jongeren gaan het uitgaansleven in om te scoren. Onze opdracht is om mensen te laten nadenken over de koppeling tussen liefde en seks.” De EO wilde eigenlijk een langere periode dan 40 dagen aanhouden. “We hadden in eerste instantie een veel langere tijd in gedachte, maar dat bleek productioneel niet haalbaar. Toen bedachten we dat de periode van veertig dagen heel vaak in de Bijbel terugkomt en het leek ons grappig om dat te gebruiken. Maar het is zeker niet te kort geweest. Het was erg moeilijk voor de deelnemers.” 40 Dagen Zonder Seks werd dinsdag door 666.000 kijkers (madl: 10.0%) bekeken.

Moes (NPS, Ned3, 21:00) – De NPS zendt zinds dinsdag de nieuwe vijfdelige jeugdserie Moes uit over de vriendschap tussen de Marokkaanse Moes (Moestafa) en zijn Nederlandse vriend Jacco. Elke aflevering van Moes eindigt met een soapachtige cliffhanger. Maar Moes is zeker geen soap, benadrukt maker Rik Launspach. “We hebben wel instrumenten gebruikt volgens de dramatische wetten van de soap.” Noodgedwongen. “Het is heel moeilijk om jongeren te bereiken met serieus drama.” De NPS heeft de serie bewust een paar maanden op de plank laten liggen, omdat er stevig werd onderhandeld met de netcoördinator over een goed uitzendtijdstip. Launspach is dolblij dat Moes dankzij die volhardendheid niet op een onmogelijk tijdstip wordt weggezet. “Nederlands drama begint tegenwoordig om half twaalf. Geld weggooien is dat. Het is goed dat ze hun poot stijf hebben gehouden.” Moes scoorde dinsdagavond 314.000 kijkers (madl: 4.7%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen