Georgina: ‘Mexico perfecte locatie voor Wie is de Mol’

De zoektocht naar de Mol barst vanavond voor de achtste keer los als een tiental bekende Nederlanders in Mexico aan het populaire Wie is.. De Mol? begint. Georgina Verbaan (foto) is één van de kandidaten. “Mexico is een prachtig land en een perfecte locatie voor Wie is de Mol? Alleen het eten daar is niet aan mij besteed“, vertelt de actrice. Pieter Jan Hagens neemt de presentatie over van Karel van de Graaf. Pieter Jan vertelt: “Ik ben was losser, maar ik laat ook mijn autoritaire kant zien.

In de nieuwe serie van Wie is de Mol? storten Annette van Trigt, Coen Swijnenberg, Dennis Weening, Edo Brunner, Georgina Verbaan, Nicolette Kluijver, Patrick Martens, Joris Linssen, Regina Romeijn en Dunya Khayame zich in het grote avontuur. Het tiental vertrok samen met de nieuwe presentator Pieter Jan Hagens naar Mexico op jacht naar de pot én naar de mol.

Onder leiding van Pieter Jan voeren de kandidaten tien weken lang opdrachten uit om gezamenlijk de prijzenpot te spekken. Met de aanwezigheid van een mol – een saboteur – in hun midden wordt dit in Mexico weer een lastige klus. Samenwerken en vertrouwen is er ook met deze tien bekende Nederlanders niet altijd bij.

Mexico, het land van de Mariachi’s, de tequila, de Maya’s en de Azteken vormt het decor van deze serie Wie is…de mol?. Het programma trapt af in het noorden. “Ongeveer zes uur rijden ten zuidwesten van Chihuahua ligt Creel. Een klein, stoffig dorpje van 100 jaar oud. Een perfecte plek om de zoektocht naar de mol te starten.

Georgina is één van de bekendere kandidaten. Het schijnt dat ze zichzelf op heeft gegeven voor de show. “Ze hadden gevraagd of ik mee wilde doen maar ik was helemaal vergeten te antwoorden“, legt Georgina uit in Televizier. “Toen heb ik er later zelf achteraan gebeld of er nog plek voor me was en gelukkig, het kon nog.

De actrice is fan van de realityserie. “Ik ben niet zo’n televisiekijker en ik weet nooit wanneer iets op tv is, maar naar Wie is de Mol? keek ik wel als ik maar even kon. Wat er zo aantrekkelijk aan is? De spanning, de avonturen, al die spelletjes die mensen met elkaar spelen, die mooie plekken waar ze naartoe gaan.

Het was voor Georgina vreemd om in een vreemde groep terecht te komen. “Ik kende Patrick, Edo en Dunya al wel maar het is altijd raar om in een onbekende groep te komen. Ik ben ook niet heel erg sociaal, vind groepen nogal eng. Maar bij De Mol ga je nooit zomaar wat met mensen drinken ofzo. Alles is met voorbedachte rade. Daarom ben je eigenlijk constant alleen. Alleen tegen de rest. Dus voor iemand die niet zo sociaal is, is dit programma eigenlijk best ideaal.

Is Georgina de Mol? “Dat is natuurlijk een vraag waar ik geen antwoord op kan geven. Dat kan gewoon niet. Ik kan geen ja zeggen, geen nee zeggen, ik kan niet eens misschien zeggen.” Is dat niet moeilijk? “Van tevoren dacht ik dat het heel lastig zou worden, maar het valt heel erg mee. Misschien komt dat omdat he teen ervaring is die je met de groep hebt gedeeld. Dus ik heb helemaal niet de behoefte om de buitenwe- reld erbij te betrekken. Normaal kan ik trouwens ook heel goed mijn mond houden.

Pieter Jan Hagens is de nieuwe presentator. Hij volgt Karel van de Graaf op, die de AVRO verliet. “Karel had zijn presentatie wat dreigend aangezet met een hoed en een lange jas. Dat past ook goed bij hem. Ik ben wat losser, maar laat ook mijn autoritaire kant zien. De deelnemers testen meteen hoever ze met je kunnen gaan.

Het eerste jaar is Pieter Jan goed bevallen. “Vanaf het moment dat de kandidaten voor mijn neus stonden, ben ik in het avontuur gezogen. Het was een weergaloze en spannende ervaring. Ik heb echt nog nooit zoiets meegemaakt.

Wie Is De Mol is vanavond om 20.30 uur te zien op Nederland 1.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen