Deadline nu al verkocht aan België

Geplaatst op Mon 21 Jan 2008 om 15:03VARA heeft de nieuwe actiethriller Deadline verkocht aan het buitenland. De VRT, de Vlaamse openbare omroep, heeft de serie aangekocht. Dat meldt de VARA. Afgelopen zaterdag hebben ruim 1,6 miljoen mensen naar de eerste afle- vering Deadline gekeken. In deze serie draait het om een speciaal opgericht anti-terreurteam dat onder hoge tijdsdruk bijzondere, hoogst delicate en geheime opdrachten moet uitvoeren. Zo krijgt het team onder meer te maken met een gijzeling en een spionageaffaire.


22 Reacties op “Deadline nu al verkocht aan België”


 1. Anonymous

  Ik had het al voorspeld :D

 2. Bastiaan

  Op zich wel leuke serie, heb hem gisteren gekeken via uitzending gemist. Ben benieuwd naar het vervolg….

 3. tom

  Dat de VRT plots zoveel aankoopt komt door besparingen. De voorbije jaren werd er in prime-time geen aankoop meer uitgezonden. Sinds de start van de besparingen in september werden al Evelien, Van Speijk, Stellenbosch, Kingdom, The Worst Week of My Life, 30 Rock, Primeval, Secrets, enz uitgezonden.

 4. Anonymous

  Op zich een aardige serie, alleen het was erg chaotisch en druk en het barst van de fouten. Hopen dat de aflevering van a.s. zaterdag beter is!!

 5. Mediawatcher

  Mooi dat het alweer verkocht is. Ik vind Deadline een erg mooi en spannende serie.

 6. fann

  @anoniem

  welke fouten bedoel je daarmee ??

 7. Mike

  Waar ik Vuurzee echt geweldig vond, lag ik bij Deadline echt continu in een deuk. Het komt misschien omdat ik goede Amerikaanse series gewend ben, maar wat was dit een knullig stukje drama.

  Die werkplaats was echt hilarisch. Dat antiterreurteam was één grote stereotype. Je zag duidelijk dat de makers graag het Amerikaanse sentiment een beetje wilden nabootsen. Met een stoer karakter, een geweldige vrouw die het allemaal wel even zegt… Het ligt er allemaal zo bovenop.

  En dan die bomaanslag in het begin. De leider van het antiterreurteam die er als een stoere man met allemaal roetvlekken op z’n kleren de stoere jongen uit loopt te hangen. En een halve dag later met precies dezelfde roetzwarte kleren (en huid) het ministerie gaat bezoeken.

  Die kreet “Grijp die kerels” door die emotioneel geraakte stoere jongen vond ik zo grappig. Ik vond het grappiger dan We gaan nog niet naar huis.

  De inval in die flat was ook hilarisch. Het antiterreurteam had zich al op het dak genesteld en binnen hoorde niemand er iets van. Als er bij mij een vogeltje op het dak loopt, hoor ik al gekraak. En ik woon niet in een hut.

  Al met al een hilarische serie. Maar alsjeblieft geen tweede keer.

 8. Ipod

  Mike goed dak heb jij dan zeg…

 9. Feder

  Ik heb zondagavond nog maar eens gekeken naar de eerste aflevering van Deadline. En net als zaterdagavond had ik er nog steeds geen goed gevoel over. De serie komt op mij nogal kil over. Bovendien is er veel dat de serie niet geloofwaardig maakt. Ten eerste vind ik het al raar dat er een dergelijk team zou bestaan, naast de aivd. En kennelijk heeft dit team allerlei vage bevoegdheden en technische mogelijkheden. Zo blijkt het team vrijwel elk cameranetwerk te kunnen inloggen en beschikt het team binnen no-time over allerlei gegevens. Ook de samenstelling van het team komt nogal standaard over. Inderdaad, een vrouw die even vertelt wat er moet gebeuren, een stoere vent die persoonlijk betrokken raakt bij een aanslag enz enz. Het verhaal zelf vind ik ook nogal slap. Al binnen zeer korte tijd weet het team (maar de aivd of politie niet? Houden we alle informatie voor onszelf?) dat de explosies zijn veroorzaakt met behulp van een bepaald type mobiele telefoon. En ja hoor, binnen zeer korte tijd weet het team al waar deze telefoons zijn verkocht. En dan de tweede inval… Vóór de inval zie je het team overleg plegen aan een burotafel. Kennelijk hebben de leden van het team daarvoor besloten omgeving van de woning met daarin de verdachten te verlaten, om op het kantoor (kantoor? Wat een lelijke steriele omgeving! Het lijkt wel een laboratorium – maar goh, toevallig hebben ze in de computer wel een 3d-plattegrond van de betreffende woning) te overleggen over de inval. Daarbij hebben ze het pand volgens mij onbewaakt achtergelaten. Het verhaal is nogal chaotisch en spreekt me (nog) niet aan, de personages niet, en de setting van het geheel ook niet. Ook technisch gezien kijkt het niet prettig, bijvoorbeeld door te veel schokkende camerabeelden (=modern, ik weet het) en te snelle overschakelingen tussen locaties. Nee, ik ben echt (nog) niet te spreken over Deadline. Ik vind het ontzettend jammer dat de Vara is gestopt met Unit13. In die serie zaten ook wel wat kleine foutjes, maar die was vele malen spannender, warmer, menselijker en realistischer dan wat ik in de eerste aflevering van Deadline heb gezien.

 10. WJ

  De eerste aflevering van Deadline viel me alleszins mee, en smaakte absoluut naar meer. Dat is uiteraard een voorlopig oordeel want – vind ik – een definitief oordeel kun je na één aflevering niet geven.

 11. M@rk-Bred@.

  De VRT koopt inderdaad de laatste tijd opvallend veel Nederlandse series, maar dat wil nog niet zeggen dat ze in België ook een succes zijn. “Van Speijk” scoort gewoon slecht en de kijkcijfers halen het niet bij Vlaamse series als “Witse”, “Flikken” of “Katarakt”.
  “Evelien” doet het overigens best aardig bij de Vlaamse Publieke Omroep.

  Wat ik bijzonder vreemd vind is dat de geweldige serie “Witse” niet meer wordt uitgezonden in Nederland! Echt een top-serie! Dus omroepen, opgelet!

 12. TV

  @Mark Breda

  Evelien doet het helemaal niet zo goed, hoor.

 13. Belgie

  ** Het komende EK voetbal, van 7 tot 29 juni in Oostenrijk en Zwitserland, wordt mogelijk door geen enkele Belgische tv-zender uitgezonden. Het vorige grote voetbaltornooi, het WK van 2006, werd in ons land uitgezonden door RTBF in Wallonië en VT4 en VTM/KanaalTwee in Vlaanderen. VTM en VT4 willen niet meer samen uitzenden. Ze deden elk afzonderlijk al een bod, dat te laag was. De VRT doet geen bod. Ook nog geen enkele Waalse zender heeft een akkoord. (Standaard

 14. kraan

  @7 mike, je bent GOEDE amerikaanse series gewend? Wel, die zijn op de vingers van één hand te tellen. Wil je ècht goede politie-thrillers zien dan kom je toch echt uit bij de britse en zweedse series, tatort (schimanski) en enkele nederlandse series die toevallig ook nog eens door de PO zijn uitgezonden.

 15. Anonymous

  kraan zo is dat

 16. Anonymous

  Mijn oma kijkt ook het liefste naar zo’n Britse detective-serie, kan ze zo heerlijk bij wegdutten.

 17. kraan

  @16, dan is jouw oma echt een uitzondering.

 18. kraan

  @16, Het zal voor jou, anoniem, een hele kluif worden om de eerste vijf minuten van een Britse serie door te komen. Jij bent toch meer iemand voor de verhaallijnen van een “gouden kooi”. Erg simpel dus. Iets om niet bij na te hoeven denken.

 19. robster

  Wat ik zo vervelend vond is dat iedereen elkaar constant loopt af te snauwen. Binnen zo’n team is werken met vertrouwen en respect juist enorm belangrijk, en lijkt het me niet in hun voordeel als ze elkaar afsnauwen en afkatten. Bovendien vond ik sommige vraagstukken wel erg voor de hand liggend, zo voor de hand liggend dat ik ze al lang opgelost had, voordat het elite-team wist hoe de vork in de steel zat. En de toevalligheden etc waren ook niet van de lucht. Toevallig een bomaanslag waar die man bij zit, toevallig die contactlens vinden. Men wil amerikaans doen, maar goed thriller drama is het bij lange na niet… Verder vond ik de acteerkwaliteiten niet echt interessant, met uitzondering van Derek de Lint, die man heeft charisma… die kan zelfs het voorlezen van het telefoonboek nog spannend doen overkomen…

 20. Plons

  Hmm misschien dat de belgen hem goed vinden.. maar ik vond hem zwaar tegenvallen. het gaat allemaal veel te traag op gang. Ok het is natuurlijk aflevering 1 dus ik heb nog hoop voor afl 2 en 3 (na 3 beslis ik definitief of ik blijf kijken of niet) maar voor nu zwaar tegenvallen.. (overigens wel mooi gemaakt)

 21. Anonymous

  aan een ieder die het allemaal beter weet zou ik zeggen, maak zelf eens zo’n serie, laat zien hoe het wél moet dan…..:P

 22. Anonymous

  Waarom moeten we trouwens zonodig met Amerikaanse series vergelijken? Bovendien is het appels met peren vergelijken, wat voor budget zou een Amerikaanse serie die wereldwijd wordt uitgezonden hebben in vergelijking met een Nederlandse serie? En dan zijn hier serieus mensen die eenzelfde kwaliteit verwachten…. over realistisch zijn gesproken….

  Ook Britse series die dan door ‘Oma’ bekeken wordt, tjongejonge… als je niet weet waar je over spreekt, zeg dan gewoon niks

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.