Bert Habets: ‘RTL 4 wordt weer familiezender’

Bert Habets wil bouwen aan een nieuwe fase van groei binnen RTL Nederland. Bovendien belooft de kersverse topman van het mediabedrijf te werken aan een betere positionering van de vier zenders van RTL. “Ik denk dat we het profiel wel redelijk helder hebben, maar dat hoe we daar invulling aan geven beter kan“, vertelt Bert Habets, de opvolger van Fons van Westerloo. “De familiezender RTL 4 is het afgelopen jaar onvoldoende als een daadwerkelijk brede familiezender in de markt gezet.

Er is volgens Habets voldoende geld voor een nieuwe programmering. “De program- mabudgetten zijn nog nooit zo hoog geweest in de historie van dit bedrijf. Dat is een teken aan de wand dat de aandeelhouders bereid zijn te investeren in de toekomst. Er is budget om de zenders opnieuw op de kaart te zetten. We zullen creativiteit moeten mobiliseren om met name de grote zender RTL 4 op de kaart te zetten.

RTL 8 haalt de kerst wel, denkt Bert Habets. “RTL 8 is een ideale aanvulling binnen het pakket aan doelgroepen wat wij onze adverteerders aanbieden. Het is derhalve ook heel complementair en een rijke propositie voor onze adverteerders.

Het komend jaar 2008 wordt een belangrijke, volgens Habets. “Er is natuurlijk ontzettend veel creativiteit binnen RTL Nederland die we goed moeten mobiliseren. Er zijn natuurlijk een aantal programma’s niet helemaal uit de verf gekomen, zoals we dat gedacht hebben. Met name dat opnieuw op de kaart zetten moet gewoon zorgen dat we een heel goed 2008 tegemoet gaan. Daar zal de adverteerder ook in geloven.

Bart in ’t Hout treedt volgens Broadcast Magazine terug als programmadirecteur van RTL Nederland. Hij zal niet direct worden vervangen. Habets wil in eerste instantie zelf contact onderhouden met drie programmadirecteuren Erland Galjaard (RTL 4), Remko van Westerloo (RTL 5 en 8 ) en Boudewijn van Schaik (RTL 7).

Fons van Westerloo: “Heel verstandig om vanuit zijn nieuwe positie goed inzicht te krijgen in wat er speelt en wat er moet gebeuren. Hij heeft daar verstandige dingen over gezegd. De zenderprofielen zijn wel helder, maar de invulling niet.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen