Dancing Queen selectie van start gegaan

De eerste selectie van de nieuwe show Dancing Queen is eind december van start gegaan. In het nieuwe programma gaat SBS 6 op zoek naar hét nieuwe vrouwelijke danstalent van Nederland. “Tijdens de laatste dagen van 2007 ver- toonden 3000 kandidates hun kunsten voor de jury“, aldus een woordvoerder van de tv-zender. De jury bestaat uit Marc Forno, Barry Stevens, Ivo Chundro en Mariëlle Bokmans. Nance presenteert Dancing Queen dat op vrijdag 1 februari van start gaat.

Bijna 3500 vrouwen van 16 jaar en ouder meldden zich aan om mee te kunnen doen aan de zoektocht van SBS 6 naar hét allround danstalent van Nederland. Een groep van 3000 dames met de ambitie om professioneel danseres te worden, presenteerde zich uiteindelijk op 28 en 29 december in Den Haag aan de jury van Dancing Queen.

Jurylid Marco Forno is bekend van Sterren dansen op het IJs en So you wannabe a popstar. Barry Stevens is bij het grote publiek bekend van de Soundmixshow en verzorgde onlangs nog de regie van dansmusical Fame. Mariëlle Bokmans werkt als casting director bij het Holland Show Ballet en danser Ivo Chundro vertolkte recentelijk de hoofdrol in de dansmusical Fame.

Hoe deze eerste en verdere auditieronden verlopen, is te zien in de eerste en tweede uitzending van Dancing Queen op 1 en 2 februari. Hierna zullen de overgebleven deelneemsters acht weken lang in een live-uitzending moeten bewijzen dat ze de meest diverse dansstijlen, van Hiphop tot Salsa tot Jazzdance, beheersen.

De winnares van Dancing Queen is degene die uitblinkt op de dansvloer. Voor deze winnares ligt een carrière als allround danseres in het verschiet.

Dancing Queen van Eyeworks wordt door Nance gepresenteerd. Haar vaste collega Gerard Joling is druk met andere activiteiten. Dancing Queen is vanaf 1 februari elke vrijdag om 20.30 uur en vanaf 2 februari elke zaterdag om 21.30 uur te zien.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen