Yvon Jaspers: ‘Derde Boer Zoekt Vrouw weer heel anders’

Ruim 2,6 miljoen mensen hebben in september gezien hoe negen boeren en één boerin zich aan vrijgezel Nederland presenteerden, in de derde kick-off van Boer zoekt Vrouw. Doel: het vinden van een partner. Vanaf vanavond is het vervolg van deze zoektocht wekelijks te volgen op Nederland 1. Bang dat deze reeks een herhaling wordt van de vorige twee is Yvon Jaspers niet. “Het is weer heel anders“, zegt ze bij KRO. “Dat komt omdat het andere boeren en dus ook andere verhalen zijn.

En een vrouw in het midden maakt ook een groot verschil, denkt Yvon. “Ik zie dit programma altijd als een soort documentaire. Je volgt een zoektocht naar de liefde en daar kun je geen script voor schrijven. Wij moeten iedere keer maar afwachten wat er gebeurt en voor mij is het geweldig om dat van heel dichtbij te volgen.

Ruim 2,6 miljoen mensen hebben in september gezien hoe negen boeren en één boerin zich aan vrijgezel Nederland presenteerden. Yvon gaat vanavond langs bij Agnes, Arjan, Erik, Frank, Frans, Gerard, Gerko, Henk, Jan en Klaas met dé post. De vijf boeren die de meeste liefdesbrieven krijgen, kiezen elk tien potentiële partners uit die zij in de aflevering daarop zullen ontmoeten op de dag van de speeddates. Vervolgens leren ze vijf van hen iets beter kennen tijdens een dagje uit, waarna ze drie potentiële partners uitnodigen een week te komen logeren.

De kick-off aflevering van het derde Boer zoekt Vrouw seizoen werd door 2,6 miljoen mensen bekeken, die van het eerste seizoen telde ruim 1 miljoen kijkers en in het tweede seizoen keken meer dan 1,7 miljoen mensen naar de eerste aflevering.

Boer Zoekt Vrouw lijkt een groter succes dan ooit. “Het is helemaal míjn programma geworden en ik had er echt zin in om aan een nieuwe reeks te beginnen. Ik keek er echt naar uit om mijn laarzen aan te trekken en weer bij de boeren het erf op te wandelen. In de eerste aflevering zie je hoe ik de brieven bezorg. Het is leuk als iemand veel reacties krijgt en moeilijk als het er niet zoveel zijn. Maar misschien is dat laatste wel beter. Het maakt het kiezen een stuk minder ingewikkeld.

Boer Zoekt Vrouw is om 20.20 uur te zien op Nederland 1. (Foto: Roland J. Reijnders)

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen