2,7 miljoen kijkers voor Boer Zoekt Vrouw


De kijkcijfers van zondag 16 december 2007 (SKO)

Boer Zoekt Vrouw (KRO, Ned1, 20:22) – Met ruim 2,6 miljoen kijkers ging de derde serie van Boer Zoekt Vrouw in september van start. Vrouwen stuurden na de voorstelronde massaal een brief aan de agrariërs. “Tweeduizend mensen hebben een brief geschreven. Ik dacht eigenlijk: na drie seizoenen hebben we alle mensen die geïnteresseerd zijn in een broer wel gehad. Maar dat is dus helemaal niet waar.” De eerste aflevering van Boer Zoekt Vrouw trok 2.741.000 kijkers (madl: 36.4%).

Boer Arjan is al voor het hele Boer Zoekt Vrouw-avontuur aan de vrouw geholpen. Hij vertelt aan RTL Boulevard: “Er is één die niet helemaal de officiële weg bewandeld heeft en die stond op een bepaald moment bij me op de stoep.” Yvon Jaspers: “Zij had gewoon alle middelen, weet ik het, via internet, allemaal illegale middelen gevonden om onze boer te vinden. Zij is in haar auto daarheen gecrosst, driehonderd kilometer verderop. Ze heeft aangebeld en ze is nooit meer weggegaan…

De start van Boer Zoekt Vrouw had invloed op de kijkcijfers van andere uitzendingen. RTL 4 trok met Miljoenenjacht 1,2 miljoen kijkers (-0,3 miljoen) en Wegmisbruikers op SBS 6 scoorde 848.000 kijkers (-0,3 miljoen). De show van Paul de Leeuw ná Boer Zoekt Vrouw werd door 1,6 miljoen kijkers bekeken (+0.2 miljoen).

Stellenbosch (VARA, Ned2, 20:15) – Stellenbosch was zondag voor het laatst te zien op Nederland 2. De serie werd de afgelopen weken relatief goed bekeken en ook inhoudelijk werd de dramaserie door velen gewaardeerd. Televisiemaker Albert Verlinde beleeft echter meer plezier aan een serie als Gooische Vrouwen. “Ik denk dat Gooische Vrouwen ook zonder Annet Malherbe een succes blijft. Het is gewoon een echte kwaliteitsserie en nog leuk ook. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Stellenbosch“, zegt Albert in VARA TV Magazine. “Dat moet dan cultureel verantwoord drama zijn maar in zeven afleveringen gebeurt er evenveel als bij Gooische Vrouwen in tien minuten. Maak toch gewoon iets leuks!” De laatste Stellenbosch werd zondag door 609.000 kijkers (madl: 8.2%) bekeken op Nederland 2.

Try before you die (BNN, Ned3, 22:21) – Presentator Filemon Wesselink was zondag te zien in de vierde van vijf specials van Try Before You Die, waarin hij zich mengt tussen bijzondere groepen mensen. “Dit is een wens die uitkomt. Vanaf het eerste moment dat ik bij BNN mijn opwachting maakte, heb ik dit programma willen maken“, vertelt Filemon aan Veronica Magazine. “Ik heb altijd een verlangen gehad binnen te dringen in werelden waarvan de deuren meestal gesloten blijven. Met dit programma is me dat gelukt.” Filemon begon als stagiair bij BNN en was de laatste radioreporter die Pim Fortuyn sprak voor hij enkele minuten later het loodje legde. Later presenteerde hij I love the Betuwe, Spuiten en Slikken en was te zien in Try Before You Die en Ranking the Stars. Wat staat er nu nog op zijn verlanglijst? “Natuurlijk ga ik na dit avontuur voor mijn eigen talkshow bij BNN!” Try Before You Die werd zondag door 625.000 kijkers (madl: 9.7%) bekeken op Nederland 3.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen