VARA brengt ‘vrolijkheid en hilariteit’ tijdens feestdagen

Van de voorstelling Schreeuwstorm met Youp van ’t Hek tot de film Million Dollar Baby met Clint Eastwood en van een speciale kerstshow met Mike & Thomas tot een denderende oudejaarsspecial met Paul de Leeuw: de VARA pakt groots uit gedurende de feestdagen. “De VARA biedt tijdens de feestdagen op Nederland 1, 2 én 3 een zeer gevarieerd programma-aanbod waarbij vrolijkheid, hilariteit en informatie elkaar afwisselen“, vertelt een zegsman van de omroep. Voor een overzicht:

In vogelvlucht ziet de feestdagenprogrammering er bij de VARA als volgt uit:

Amusement – Karin Bloemen en Mike & Thomas laten, respectievelijk op Nederland 1 en 3 én op een manier die helemaal bij hen past, de jinglebells rinkelen op maandag 24 december. Op woensdag 26 december is op Nederland 1 het compilatieprogramma Barend, Blazer & de Ere-Nipkow te zien dat dit jaar werd gemaakt naar aanleiding van de bijzondere onderscheiding die Sonja Barend en Ellen Blazer ten deel viel.

Claudia de Breij en Najib Amhali zijn beiden op vrijdag 28 december (Nederland 3) te zien met afleveringen van Thank God it’s Friday en Najib wordt wakker. Van Michiel van Erp’s nieuwste serie Welkom in Nederland zijn op Nederland 2 afleveringen te zien op vrijdag 28 december én op maandag 31 december.

Op oudejaarsavond neemt Paul de Leeuw, net als vorig jaar, in een extra feestelijke en tweedelige editie van Mooi! Weer De Leeuw de Nederland 1-kijkers mee van oud naar nieuw. De delen zijn getiteld Mooi! Jaar Weer De Leeuw en Mooi! Weer In 2008 De Leeuw. Ook wordt op oudejaarsavond vooruit geblikt op Het TV moment van het jaar met Matthijs van Nieuwkerk. Het jaar begint op Nederland 3 met de speciale aflevering – op dinsdag 1 januari – van De Wereld Draait Door.

Cabaret – Hallo lieve mensen van Claudia de Breij is geprogrammeerd op 23 december (Nederland 3). Lebbis maakt op donderdag 27 december van zijn hart geen moordkuil in Het Kwaad (Nederland 3). Op zaterdag 29 december staat – op Nederland 1 – Youp van ’t Hek’s Schreeuwstorm geprogrammeerd en een dag later (op zondag 30 december) is op Nederland 3 Ton Zuur van de recent met de Neerlands Hoop gelauwerde Javier Guzman te zien. Op maandag 31 december brengt Jan Jaap van der Wal op Nederland 1 zijn nieuwe voorstelling Onderbewust.

Speelfilms Will Smith kruipt in de speelfilm Ali (van regisseur Michael Mann) in de huid van de legendarische Muhammed Ali. De film is te zien op dinsdag 25 december. Een dag later, op 26 december, schittert Clint Eastwood in de door hemzelf geregisseerde film die zich eveneens in het boksmilieu afspeelt, Million Dollar Baby.

Op 27 december staat de Nederlandse speelfilm Johan (van Nicole van Kilsdonk) geprogrammeerd en op 28 december volgt de eveneens Nederlandse film Grimm van Alex van Warmerdam. Zaterdag 29 december is het aangrijpende Hotel Rwanda van Terry George met onder anderen Don Cheadle, Sophie Okenodo en Nick Nolte te zien. Alle speelfilms worden uitgezonden op Nederland 3.

Drama – Met ingang van zaterdag 22 december zijn – op Nederland 1 – dagelijks herhalingen te zien van de spannende politieserie Ernstige Delicten (serie 2) waarin onder anderen Han Oldigs, Saskia Temming en Hans Ligtvoet te zien zijn. De serie loopt tot en met 5 januari. Nostalgie viert nog even hoogtij op donderdag 27 december met de herhaling van een speciale kerstaflevering van de VARA-comedy Zeg ‘ns AAA.

Informatie – Zaterdag 29 december zijn Andrea van Pol en Menno Bentveld op Nederland 2 te zien met een nieuwe aflevering van Vroege Vogels en Zembla is er op zondag 30 december (Nederland 2) met Het ZEMBLA Jaaroverzicht 2007 waarin op een eigenzinnige manier wordt teruggeblikt op de uitzendingen van dit jaar.

Muziek – In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 december is op Nederland 3 live de 3FM-show van Giel Beelen, ‘Nachtegiel’, te volgen. En in oudejaarsnacht staat de Confessions Tour van Madonna op het menu. Nieuwjaarsdag is niet compleet zonder het Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble dat dan ’s avonds te zien is op Nederland 2. Thema van het concert is dit jaar Nacht. De rechtstreekse uitzending is eerder op de dag te beluisteren op Radio 4. (Foto: Nick van Ormondt)

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen