Het Blok volgend najaar terug op NET 5

Het woonprogramma Het Blok keert vol- gend jaar terug voor een nieuwe reeks op NET 5. Dat laat een zegsvrouw van de televisiezender vandaag weten. Het Blok, waarvan woensdag de vijfde editie zijn finale bereikte, is volgens de zegsvrouw een “groot succes“. “De laatste editie van Het Blok had een gemiddeld marktaandeel van 18,3% in de voor NET 5 belangrijke doelgroep Vrouwen 20-34 jaar“, vertelt ze. “Op haar best bekeken moment trok het programma ruim 755.000 kijkers.

Het koppel Carlos en Minke is woensdagavond winnaar geworden van Het Blok 2007 . Hun appartement bracht een meerwaarde van 54.310 euro op en dat was de hoogste van de vier opgeknapte woningen die tijdens de veiling onder de hamer gingen. Carlos en Minke winnen met kun klusprestatie de meerwaarde plus het prijzengeld van 50.000 euro een totaal bedrag van 104.310 euro.

Linda en Sander kregen een teleurstelling te verwerken toen bleek dat hun appartement slechts een meerwaarde had van 5.539 euro. Het appartement van Maartje en Erik leverde een bedrag van 38.130 euro op. Daarmee zijn zij op de derde plaats geëindigd. Goed voor een tweede plaats was het appartement van Andries en Bianca. Zij verdienden met elf weken klussen een bedrag van 40.000 euro.

Het Blok speelt zich af in en rondom vier vervallen appartementen. In deze appartementen klussen en wonen vier kleurrijke koppels. Ze hebben slechts elf weken en een beperkt budget om de complete appartementen te renoveren en in te richten. Na 77 dagen van bloed, zweet en tranen worden de appartementen op een officiële onroerend goed veiling geveild. Het bedrag dat de koppels kunnen winnen na deze veiling is de meerprijs op de getaxeerde startwaarde. Het stel dat de grootste meerwaarde heeft weten te behalen, wint bovendien een hoofdprijs van 50.000 euro.

De nieuwe reeks van Het Blok is in het najaar van 2008 te zien op NET 5.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen