VARA organiseert cabaretbattle voor scholieren

In navolging van het succesvolle Op weg naar het Lagerhuis, de debatwedstrijd die de VARA jaarlijks voor scholieren organiseert en waarin goed leren debat- teren centraal staat, organiseert de VARA dit jaar voor het eerst een cabaretbattle voor scholieren in Op weg naar het Cabaretpodium. Hierbij gaan teams van diverse scholen met elkaar de strijd aan op het theaterpodium. Een deskundige jury bepaalt in de finalestrijd welke school uiteindelijk met de ere-titel naar huis zal gaan.

De VARA is voor het programma op zoek naar leerlingen die (onder begeleiding van een docent) hun school willen vertegenwoordigen met een stand-up, lied of rap én een sketch tijdens een van de drie landelijke selectierondes van ‘Op weg naar het cabaretpodium’ in maart 2008. De winnende schoolcabaretiers gaan in april 2008 met elkaar de battle aan, tijdens de finale in Amsterdam.

Volgens de VARA past het programma goed bij de omroep. “De VARA speelt tot op de dag van vandaag een belangrijke rol in de ontwikkeling van het hedendaagse cabaret en staat bekend als de cabaret-omroep bij uitstek. Met de cabaretbattle ‘Op weg naar het Cabaretpodium’ wil de VARA jonge mensen op een actieve wijze kennis laten maken met een belangrijke Nederlandse kunstvorm en cultuurverschijning en daarbij talentontwikkeling onder jongeren stimuleren.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen