Van Cuilenborg: ‘Vertrek Van Gaal verdomd jammer’

Presentator Edward van Cuilenborg noemt het “verdomd jammer” dat Louis van Gaal is opgestapt als vaste analist van het Nederlands Elftal bij SBS 6. “Ik heb al jaren met die man ongelofelijk prettig samengewerkt en dan houdt het ineens op. Dat is echt een afsluiting van een tijdperk voor me“, vertelde de sport- presentator vanochtend op Radio 538. Van Gaal maakte zijn vertrek zaterdag- avond live op tv bekend, na de wedstrijd Nederland – Luxemburg. Edward: “Ik wist het echt niet.

Edward van Cuilenborg vindt het vertrek van Louis van Gaal erg jammer. “Die is ineens vertrokken. Ik ben al een sentimentele zak die niet tegen afscheid nemen kan, maar ik wist het echt niet. Opeens roept hij: ‘Ik hou ermee op’.

De sportpresentator van SBS 6 was er niet van op de hoogte dat de trainer van AZ zijn mededeling live in de nabeschouwing zou doen. “Nee. Hij heeft wel de laatste twee of drie wedstrijden gezegd: ‘Nu moet ik weer hetzelfde zeggen, het is steeds hetzelfde probleem’. Een beetje knorrend. Dan heb je wel het gevoel: hoe lang zal hij doorgaan? Maar dat hij aan het einde van de uitzending ineens live roept: ‘Dit was mijn laatste keer’. Dat overvalt je live best een beetje.

Even voor Van Gaal zijn mededeling deed, zei Van Cuilenborg wel dat zijn vaste analist nog wat wilde vertellen. “Dat klopt. Vlak ervoor werd mij door de eindredacteur verteld: ‘Louis wil nog wat vertellen’. Hij wist het blijkbaar wel, maar hoe lang weet ik niet. Dat het ineens zo komt… Het is verdomd jammer.

Edward weet nog niet wie zijn opvolger wordt. “Geen idee. We hebben vanmiddag vergadering, maar niemand komt in de buurt van Louis van Gaal. Dat meen ik.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen