RTL Nederland viert feestdagen met ‘sfeervol amusement’

RTL Nederland biedt de kijker “topfilms en sfeervol, groot amusement” tijdens de aanstaande feestdagen. Dat laat een zegsman van de zendergroep vandaag weten. Als de dagen korter worden en de families samenkomen voor de feestda- gen, neemt de televisie een meer centra- le plaats in de huiskamer in. RTL springt daarop in en brengt al vanaf vrijdag 21 december een feestelijke programme- ring. De oudejaarsspecial van Wie Ben Ik? is definitief en RTL 5 sluit het jaar af met De Gouden Kooi.

RTL 4 trapt de feestdagen al op vrijdag 21 december af met primetime een Kerstspecial en computer animatiefilm voor het hele gezin, waarin allebei ‘Shrek’ (1) centraal staat. Een dag later is tussen de liveshow van Idols en de uitslag van deze talentenjacht eenmalig Global Dancing With The Stars‘ geprogrammeerd. Sylvana Simons en Ron Brandsteder presenteren de uiteenlopende pogingen van BN’ers om een dans uit hun land van oorsprong onder de knie te krijgen.

Op zondag 23 en zondag 30 december trekken Wendy van Dijk en Irene Moors er op uit om wensen te vervullen in Doe Een Wens en Kerstavond 24 december staat dankzij de All You Need Is Love Kerstspecial met Robert ten Brink traditiegetrouw in het teken van de liefde en hereniging van geliefden voor de feestdagen.

Op Eerste Kerstdag kan het hele gezin in koor meezingen met sing along-versies van de films Annie en The Sound Of Music, laat de zegsman weten. Op Tweede Kerstdag wordt er gevoetbald in de Eredivisie (ook op donderdag 27 december). “Op vrijdag 28 december is het tijd om weg te zwijmelen bij de film Love Actually.

Tot slot sluit RTL 4 het jaar af met Wie Ben Ik Oud & Nieuw en aansluitend “een grote, gezellige familieshow” waarin meezingen belangrijker is dan het uiteindelijke winnen: ‘Oudejaarsloterij Singing Bee’ met gastheer Gordon.

De feestdagen worden bij RTL 5 vooral gevierd met films, zoals op Kerstavond met ‘Santa Claus’, ‘The Twelve Days Of Christmas Eve’, ‘Home Alone 4’ en ‘Karroll’s Christmas’. Op Eerste en Tweede Kerstdag worden soortgelijke films uitgezonden. Op donderdag 27 december zijn de Postcode Loterij Deal Or No Deal Kerstspecial en The Osbournes Family Christmas Special ingepland. Het oude jaar wordt uitgeluid met Het Jaar Uit Met Joling & Gordon en Oud & Nieuw In De Gouden Kooi.

Mannenzender RTL 7 biedt op Kerstavond de spannende film ‘Reindeer Games’ en op Eerste Kerstdag is er ruimte voor de klassiekers ‘Brewster’s Millions’ en ‘The Wanderers’. Op Tweede Kerstdag en de dagen tot oudejaarsavond volgen onder meer ‘Crime Busters’, ‘Highlander’ en ‘Mr. Bean’. Het jaar wordt bij RTL 7 afgesloten met de film ‘Erik The Viking’, voetbal en Het Beste Van De Vrienden Van Amstel Live!.

Het vrouwelijke RTL 8, omschreven als “de jongste telg van de RTL-familie“, komt op vrijdag 21 december met Jennifer Aniston in de film ‘Dreams For An Insomniac’. De dag erna is het tijd voor twee bioscoopsuccessen van Nederlandse bodem: ‘De Kleine Blonde Dood’ en ‘Keetje Tippel’. Op Eerste Kerstdag kan de kijker de All You Need Is Love Kerstspecial opnieuw bekijken en op Tweede Kerstdag is de film ‘Secret Santa’ te zien. “De donkere dagen tot aan Oudejaarsavond worden vervolgens verlicht met bekende films als ‘Nell’, ‘Kiss My Act’, ‘Een Maand Later’, ‘Brandende Liefde’ en ‘American Psycho 2: All American Girl’.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen