RTL Nederland viert feestdagen met ‘sfeervol amusement’

Geplaatst op ma 26 nov 2007 om 11:42

RTL Nederland biedt de kijker “topfilms en sfeervol, groot amusement” tijdens de aanstaande feestdagen. Dat laat een zegsman van de zendergroep vandaag weten. Als de dagen korter worden en de families samenkomen voor de feestda- gen, neemt de televisie een meer centra- le plaats in de huiskamer in. RTL springt daarop in en brengt al vanaf vrijdag 21 december een feestelijke programme- ring. De oudejaarsspecial van Wie Ben Ik? is definitief en RTL 5 sluit het jaar af met De Gouden Kooi.

RTL 4 trapt de feestdagen al op vrijdag 21 december af met primetime een Kerstspecial en computer animatiefilm voor het hele gezin, waarin allebei ‘Shrek’ (1) centraal staat. Een dag later is tussen de liveshow van Idols en de uitslag van deze talentenjacht eenmalig Global Dancing With The Stars‘ geprogrammeerd. Sylvana Simons en Ron Brandsteder presenteren de uiteenlopende pogingen van BN’ers om een dans uit hun land van oorsprong onder de knie te krijgen.

Op zondag 23 en zondag 30 december trekken Wendy van Dijk en Irene Moors er op uit om wensen te vervullen in Doe Een Wens en Kerstavond 24 december staat dankzij de All You Need Is Love Kerstspecial met Robert ten Brink traditiegetrouw in het teken van de liefde en hereniging van geliefden voor de feestdagen.

Op Eerste Kerstdag kan het hele gezin in koor meezingen met sing along-versies van de films Annie en The Sound Of Music, laat de zegsman weten. Op Tweede Kerstdag wordt er gevoetbald in de Eredivisie (ook op donderdag 27 december). “Op vrijdag 28 december is het tijd om weg te zwijmelen bij de film Love Actually.

Tot slot sluit RTL 4 het jaar af met Wie Ben Ik Oud & Nieuw en aansluitend “een grote, gezellige familieshow” waarin meezingen belangrijker is dan het uiteindelijke winnen: ‘Oudejaarsloterij Singing Bee’ met gastheer Gordon.

De feestdagen worden bij RTL 5 vooral gevierd met films, zoals op Kerstavond met ‘Santa Claus’, ‘The Twelve Days Of Christmas Eve’, ‘Home Alone 4’ en ‘Karroll’s Christmas’. Op Eerste en Tweede Kerstdag worden soortgelijke films uitgezonden. Op donderdag 27 december zijn de Postcode Loterij Deal Or No Deal Kerstspecial en The Osbournes Family Christmas Special ingepland. Het oude jaar wordt uitgeluid met Het Jaar Uit Met Joling & Gordon en Oud & Nieuw In De Gouden Kooi.

Mannenzender RTL 7 biedt op Kerstavond de spannende film ‘Reindeer Games’ en op Eerste Kerstdag is er ruimte voor de klassiekers ‘Brewster’s Millions’ en ‘The Wanderers’. Op Tweede Kerstdag en de dagen tot oudejaarsavond volgen onder meer ‘Crime Busters’, ‘Highlander’ en ‘Mr. Bean’. Het jaar wordt bij RTL 7 afgesloten met de film ‘Erik The Viking’, voetbal en Het Beste Van De Vrienden Van Amstel Live!.

Het vrouwelijke RTL 8, omschreven als “de jongste telg van de RTL-familie“, komt op vrijdag 21 december met Jennifer Aniston in de film ‘Dreams For An Insomniac’. De dag erna is het tijd voor twee bioscoopsuccessen van Nederlandse bodem: ‘De Kleine Blonde Dood’ en ‘Keetje Tippel’. Op Eerste Kerstdag kan de kijker de All You Need Is Love Kerstspecial opnieuw bekijken en op Tweede Kerstdag is de film ‘Secret Santa’ te zien. “De donkere dagen tot aan Oudejaarsavond worden vervolgens verlicht met bekende films als ‘Nell’, ‘Kiss My Act’, ‘Een Maand Later’, ‘Brandende Liefde’ en ‘American Psycho 2: All American Girl’.
35 Reacties op “RTL Nederland viert feestdagen met ‘sfeervol amusement’”


 1. mari

  goh wat origineel
  deze tv avond hebben we al vanaf 2003

 2. Jille

  “Als de dagen korter worden”
  21 december is de “kortste ” dag, daarna worden de dagen weer “langer”

 3. michel

  valt net als de programmering van de afgelopen maanden een beetje tegen! die sing along sound of music en annie heeft rtl vorig jaar ook al uitgezonden!

  waarom heeft rtl niet ook ergens een groot feest waar mensen heen kunnen en is waar ze live bij zijn?

  singing bee op oudejaarsavond lijkt me leuk maar waarom nou wie ben ik uit de motteballen is gehaald?

  met de gouden kooi het jaar uit op 5 is logisch al had ipv gordon en joling (1e is toch al op 4 dacht zo) een extra lange jensen ook op deze zender gekunt!

  rtl7 met hoogtepunten vrienden van amstel live? een programma dat al jaren van de buis af is en het grote concert van dit spektakel is dit jaar verhuist naar ned3

  en rtl8 ach ja misch leuk zn film voor eenzame vrouwen deze avond!

  ik gok op de sbs zenders met guido wijers en symponica il rosso met paul de leeuw en op veronica met veronica live vanuit rotterdam mat oa kane

  en op de publieke omroep met op ned1 paul de leeuw jan-jaap van der wal! en op ned3 oa met de top 2000 a go go met mathijs van nieuwkerk

 4. Martijn

  Best leuke programmering, maar jammer van de films op Eerste Kerstdag! Die hebben ze vorig jaar toch ook al uitgezonden?

 5. Chiel

  Herhalingen van (heel erg vaak uitgezonden) films, osbournes herhaling uit 2002, Mr Bean natuurlijk weer. Maar Wie ben ik is leuk! En het haar uit met Joling en Gordon uit 2005 kan toch ECHT niet. Hebben ze de ‘2005’ er zeker uitgeknipt :)

 6. Female81

  Home Alone 4…

  Lag er niets anders meer op de plank?

 7. René[vanGee]

  De adverteerders zouden hier eens in moeten grijpen en een algehele boycot instellen voor de aankoop van reclamezendtijd bij RTL. Dit is echt een pathetische programmering rond de feestdagen. Daar zou je als merk niet aan gelieerd willen worden

 8. Chiel

  Q: Home Alone 4…

  Lag er niets anders meer op de plank?

  1 – 3 zijn leuk, maar aan 4 moet je echt niet beginnen!

 9. Female81

  Al was het een leuke film, het is gewoon het idee alleen al dat de sequel van de sequel van de sequel van een (uitgekauwde) succesfilm uitgezonden wordt. Het voelt een beetje simpel.

  (De Harry Potter- en Lord Of The Rings-series behoren tot de weinige waarbij dat leuk kan zijn.)

 10. Johan

  Als je als Tv zender echt origineel wilt zijn, dan moet je juist tijdens de kerst de normale programmering handhaven, bv op NL 3.
  Dus gewoon doorgaan met DWDD enz.

 11. !#Michael#!

  Global Dancing krijgt een keurig plekje! Zo tussen Idols Live en Idols Result! Moet een kijkcijfer toppertje worden!

 12. mari

  @michael

  bij jou is alles wat rtl uitzend een kijkcijfertoppertje
  alleen jammer dat het niet scoort en alles flopt bij rtl baggerzender
  rtl rioolputje van nederland

 13. BB

  Hoewel ze best met wat nieuw NL product komen voelt het allemaal wat armoedig aan. De premiere van Love Actually is leuk maar waarom nu weer die oude meuk op de buis gooien ? En nog niet eens echte leuke kertklassiekers. En dan op RTL8 American Psycho 2: All American Girl. Need I say more ? Jammer, ik had meer verwacht.

 14. Anoniem

  Best leuke programmering behalve sing a long hh

 15. Weg met Ron brandsteder

  Geen originele programmering. Dancing with the stars wordt nu al voor de 3e keer geprogrammeerd rond kerst terwijl iedereen volgens mij schijtziek wordt van deze show. Ik kan Ron Brandsteder echt niet uitstaan !
  Verder is Gordon teveel op de buis, jammer dat hij zo’n prominente rol heeft in de programmering. Ten slotte zijn er voornamelijk schijtfilms die uitgezonden worden

 16. Craig

  American Psycho 2: All American Girl

  Ik hou van deze film! :)

 17. Johan

  Welke sterren doen er allemaal mee met Global Warming on Ice

 18. Patrick

  Wat is er mis met Doe een wens , All you need , Wie ben ik en Oudejaarsloterij?

 19. Patrick

  PO heeft weer de Leeuw en cabaret en SBS weer cabaret en muziek , nee dat is vernieuwend joh! Azijnzijkertjes.

 20. Anoniem

  “en de families samenkomen voor de feestdagen, neemt de televisie een meer centra- le plaats in de huiskamer in”
  Pff gezellig met z’n allen tv kijken…..

 21. Zint

  Mediacourant zou is een boycot tegen René van Gee moeten instellen. Pulpfiguur.

 22. @Zint

  René[vanGee] zit met z’n irritante kop op de weecee.

 23. Anoniem

  Gaat paul de leeuw met zichzelf concurreren dan op oudjaarsavond?! (NED1 & SBS6)????

 24. Anoniem

  Topfilms? De singalong van Annie en Sound of Music? Home Alone 4? Mr. Bean? Kom op, dit persbericht gelooft RTL toch zeker zelf niet? Annie en Sound Of Music is nu 86000 keer op TV geweest, ik verwacht excuses van RTL voor het niet serieus nemen van de Nederlandse kijkers… topfilms… tssss stelletje amateurs zijn het… we gaan lachend het nieuwe jaar in met de feestelijke kijkcijfers van RTL, dat is zeker….

 25. Craig

  Alle zenders zenden allemaal films uit die al vaker zijn geweest. Ga jij maar lekker naar de videotheek met je gezeik.

 26. !#Michael#!

  Mag ik er even op wijzen dat The sound if music vorig jaar 1.1 miljoen (!!!) kijkers had. Dat alle Home Alone films elk jaar weer goed zijn voor minimaal 800duizend kijkers. Waarom zouden ze die dan niet uit zenden? Sommige dingen scoren nu eenmaal altijd.

  Live shows Idols zullen wel 1.5 mln kijkers trekken… Global Dancing dus minimaal 1 miljoen kijkers. Doe een wens zal na RTL Voetbal: De Eredivisie wel 1mln kijkers trekken (maybe even more gezien de tijd van het jaar) De All You Need is Love kerst special gaat zeker 2 miljoen kijkers trekken (zoals altijd).

  Verder moet ik me erg vergissen als ‘Wie ben Ik’ minder dan ruim 1mln kijkers gaat trekken en Staatsloterij: Singing Bee lijkt zal ook een succesje worden lijkt me een erg leuke show!

  Op RTL5 lijkt De Gouden Kooi nu eindelijk in gebrugerd! Een einde jaarsspecial! Het lijkt er op dat ‘de reality soap van dit moment’ een blijvende factor voor RTL5 blijft! Remco bedankt!!!

  Nee, ik vind de feestdagen goed geprogrammeerd bij RTL! Alleen een Deal or NoDeal kerstspecial dik na kerstmis? Die logica mis ik …

 27. David

  Jongejonge hee wat een gezeur hier. Wat denk je dan, dat RTL op al haar 4 zender een topfilm die net uit is, uitzendt? Denk eens (commercieel) na! Ze hebben geen belastingcenten die ze daaraan kunnen verspillen ofzo!

  All you Need is gewoon een topper, je kan het niet leuk vinden, prima, maar het is geen film en een topper. Doe een Wens is een mooi idee voor rond de feestdagen. Wie ben ik? gaat zeker scoren, was altijd een topper begin jaren 90. En de oudejaarsshow.. ik ben alleen niet zo positief over Gordon, dat ze die overal opzetten nu (zelfde als Gerard bij SBS).

  Maar kom op hee, natuurlijk worden er op de ‘kleinere’ zenders films geprogrammeerd die al es zijn uitgezonden. Ben benieuwd hoe snel sommigen hier door hun budget heen zouden zijn als ze een zender onder hun hoede zouden hebben met hun dure ideeen.

 28. Sandra

  DOND word de hele maand December en de laatste week November herhaald. En misschien worden er in het nieuwe jaar nieuwe afleveringen uitgezonden. Dit mailde RTL mij, omdat mij opviel dat er HH van herhaling achter DOND in de dagschema’s staat.

 29. el.g

  kro herhaalt ook elke feestdagen de drie Sissi films…. Al die kinderfilms zoals Pietje Bell en Kameleon films worden ook al tig keer herhaald!

 30. michel

  @Anonymous om 16.04 ja paul word waarschijnlijk de concurrent van zich zelf en kan hier niks aan doen. sbs6 heeft de recht voor symfonica il rosso met hem en zend dit waarschijnlijk op oudejaarsavond uit net als vorig jaar met marco borsato. en de vara heeft al mooi weer de leeuw op oudejaarsavond. jammer maar zowel paul als de vara kan hier niks aan doen!

 31. René[vanGee]

  @michel

  Wat een onzin, natuurlijk kunnen de omroepen en Paul de Leeuw er iets aan doen. Het is een kwestie van overleg en elkaar iets willen gunnen. Maar ja dat willen ze niet

 32. michel

  @ rene paul de leeuw kan er dit geval echt niks aan doen! paul sloot een contract met symfonica (waar sbs6 sponsor van is)hij heeft gezongen en mede bepaalt wie er kwamen op treden en hoe de show er uit kwam te zien! voor de rest had paul niks te vertellen (zelfs niet wat er allemaal om heen werd georganiseerd) sbs6 mag zelf bepalen wanneer ze het concert met hem uitzenden! jammer dat ze dat ook op oudjaarsavond willen doen!

 33. @Marc

  Wat?? Dit jaar geen knallende kurken??

 34. Sandra

  @Marc
  Er is wél Knallende Kurken, want na het vuurwerk start Knallende kurken en na knallende kurken komt de herhaling van het programma op prime time. Dit is ieder jaar zo bij RTL.

 35. Johan

  Hoi lieve lezers,

  Ik vind RTL niet echt goed, ze moeten niet alles uitzenden uit commercieel oogpunt. wel zijn de programma’s met de feestdagen leuk zoals home alone, fantastisch! ga allen weer kijken dit jaar.

  groetjes mij

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.