SBS: Laat ChristenUnie bij kranten beginnen

Geplaatst op ma 26 nov 2007 om 15:08







De ChristenUnie moet zijn pijlen richten op andere media dan televisiestations die seksdates aanbieden. Dat stelt SBS maandag in een reactie op het voorstel van de ChristenUnie om nachtelijke 06- belprogramma’s aan banden te leggen. ChristenUnie vindt seksdatingprogram- ma’s niet passen in het kabinetsstreven om de seksualisering tegen te gaan. “We snappen best dat de partij mee wil liften op de aandacht die er nu voor het onderwerp telewinkelen is“, stelt een zegsman van SBS.

De woordvoerder van SBS vervolgt bij het ANP: “Maar het grootste deel van de seksadvertenties en de seksdating staat in kranten en op internet. Als de ChristenUnie al een daad wil stellen, kan de partij zich beter op die media concentreren.


25 Reacties op “SBS: Laat ChristenUnie bij kranten beginnen”


 1. Craig

  Eindelijk eens iets goed van de Christen Unie.

 2. BB

  Ja/Nee. Ik erger me dood aan die sexads. Maar SBS heeft gelijk. Kranten en internet (niet sexsites) staan bomvol met sexads. SBS zendt het tenminste nog ’s nachts uit wanneer kinderen (horen te) slapen. De krant en internet is vrij toegankelijk.

  Ik begin steeds meer te twijfelen aan de oprechtheid van de Politieke Partijen in deze. Atsma heeft in het verleden al toegegeven dat een deel van zijn aversie richting Talpa uit partij belangen voortkwamen.

 3. Anoniem

  BB wat zijn sexads? Bedoel je misschien sex advertenties?

 4. Grobber

  Van mij hoeven die uitzendingen ook niet, maar laat de politiek eerst maar zelf eens het voorbeeld geven.

 5. René[vanGee]

  @Grobber

  Nou er is wel een verschil tussen een wethouder van links die zich door een rechts raadslid in een fietsenstalling oraal laat bevredigen en wat er ’s nachts op televisie te zien is.

 6. Anoniem

  Rene pas op! Mari komt er aan!

 7. Grobber

  Rene, het komt allemaal op hetzelfde neer.

 8. René[vanGee]

  @Grobber

  Ik ben in ieder geval blij dat de daad tussen die wethouder en dat raadslid niet op televisie was. Maar dat andere hoeft voor mij ook niet hoor.

 9. Koen

  Eens met de ChristenUnie. Na 12 uur kan je niet meer zappen zonder die enorm irritate klote commercials tegen te komen. Smakeloos, nog niet eens goed aanpakt!

 10. Craig

  Die sex ads zijn niet alleen fake maar ze zijn ook nog irritant. Ban this filth… net als die call tv shows!

 11. Atmos

  Er zijn zo veel punten waar men in Den Haag druk om maakt.
  Laat ze eerst wat aan onderwijs, verkeer of woonruimte doen dan zich druk maken om wat er na 0.00 op tv komt. Straks komt er nog zo flut partij bij zoals Partij van de Dieren, Partij tegen sex op TV.

 12. Craig

  Mensen die op onzin partijen als Partij van de Dieren en Wilders stemmen moeten hun stemrecht kwijtraken!

 13. Grobber

  Craig, stem maar op Wiegel, krijg je Wilders erbij.

 14. Rob

  Auw, rake reactie van SBS..

  Maar goed de Christenunie… de partij die homosexuelen wil verbieden in openbare functies….. de partij die mag op basis van geloof mag stellen dat een homo minder is dan een dief…… dus mag de uitspraak met een korrel zout worden genomen…

 15. Anoniem

  @Rob

  Gelukkig praat jij wel lekker genuanceerd over de CU, een uitspraak van 1 raadslid staat niet voor de mening van de hele partij.

  Volgens mij ben je in de war met de Taliban

 16. Martijn

  Ik vind dat er veel belangrijkere dingen zijn waar de ChristenUnie zich op moet richten dan op dit soort reclames, die alleen na 12uur worden uitgezonden en wanneer toch geen hond meer naar televisie kijkt.

 17. Hans

  Ik ben het helemaal eens met de CU. Je kunt de partij achterhaald, ouderwets, of dogmatisch denkend noemen….het is een feit dat niemand écht zit te wachten op de nachtelijke sekstv (behalve misschien dan enkele 12jarigen die net de eerste blotenborsten van hun leven willen zien…). Maar goed ik ben vóór het tegengaan van de seksualisering in de samenleving en daar past dit idee heel goed in.
  Zoveel seks in de media wordt allemaal maar gewoon gevonden, dat moet veranderen en dat kan beginnen bij het verbieden van seksads!

 18. Niek

  Verschrikkelijk stom die sexspotjes op tv, nu nog alleen naakte vrouwen, maar ook dat gaat steeds iets verder, steeds bloter…..

  Werden er ’s nachts maar herhalingen gedraaid van programma’s overdag, of gewoon lekkere films of zo, dan sliep ik overdag goed en blijf ’s nachts als ik werk goed fit. Bv expeditie robinson of zo

 19. Ikje

  Wat flauw weer. Roepen dat CU homo’s weert. Pfff… Kijk er gewoon objectief naar en kom tot de conclusie dat christelijke homo’s gewoon welkom zijn bij die club hoor! Dus bekken dicht over de CU! Dit is tenminste een oprechte en eerlijke partij! Ik stap wellicht over van Wilders naar CU! Nu naar onderwerp. Als je sex wilt op tv abonneer je je er maar op! SBS durft geen sexzender te beginnen. Laat weer zien dat er totaal geen behoefte aan is! Ben blij dat de moraal weer terugkomt in NL!

 20. Vaag hé

  Shit nu krijgt sbs minder kijkers

 21. René[vanGee]

  “Als je sex wilt op tv abonneer je je er maar op!”

  Gek hé? Dat heb ik nou met voetbal.
  “Als je voetbal op tv wilt dan abonneer je er maar op”

  Ik heb dat ook met politieke partijen.
  “Als je politiek wilt op tv dan abonneer je je er maar op”

 22. Anoniem

  SBS heeft NIET gelijk. SBS is de boel aan het oplichten en bedonderen. Een stel criminelen zijn het en datzelfde geldt voor RTL… criminele oplichters zijn het en lopen nu de onschuld uit te hangen.

  Ten eerste hebben ze een tijd geleden al toegegeven dat de getoonde foto’s (ook de kleine pasfotootjes) NATUURLIJK niet de personen zijn van de advertenties, hevig verontwaardigd waren ze zelfs dat mensen dat niet doorhadden want dat was toch logisch?

  Máár verder roept een stem op nogal amateuristische wijze ‘Ben je het alleen zijn zat en heb je zin in een leuke date? Bel dan nu…bla blabla….’ maar lees dan eens wat er klein in beeld staat, behalve dat elk ontvangen bericht een gigantisch bedrag kost staat er namelijk ‘fysiieke afspraken zijn niet mogelijk’, kortom, die date die ze jou beloven als je belt gaat er nimmer nooit komen en DUS roepen ze onder valse voorwendselen op om te bellen, misleiden ze de hele boel en is het even fout als de belspellen maar ja, door de kleine lettertjes weet een louche advocaat SBS en RTL erdoor te slepen als brave eerlijke burgertjes, hadden de kijkertjes maar op moeten letten wat er met die miniscule lettertjes in beeld staat….

  Let er maar eens op als je die beelden tijdens het zappen tegenkomt er er precies staat bij die kleine lettertjes, tien tegen 1 dat er staat dat een fysieke afspraak niet mogelijk is, een echte date zal het dus NOOIT worden terwijl de gesproken teksten jou dit wel beloven…. dus zijn de omroepen echt wel fout bezig en is het dom gelul van SBS dat niet zij maar de kranten fout zitten want die kranten zetten niet die tekst in beeld bij SBS, doen niet de oproep om te bellen naar een stel oplichters, dat doen zij toch echt zelf want wie je ook aan de telefoon krijgt, het is 100% gegarandeerd NIET de persoon die je op tv ziet, bij welke van die programma’s dan ook…

  Ik ben het er dus wel mee eens dat de CU dat aan wil pakken maar om een andere reden, het bloot kan me niet zoveel schelen maar er worden gewoon mensen belazerden voor héél veel geld, let maar eens op dat bedrag wat in beeld staat…

  En inderdaad, waarom niet snachts gewoon het programma van die avond herhalen, of pak een serie van jaren geleden, breng een leuk interessant programma, ook snachts, pas dan laat je aan de kijkers zien dat je hen serieus neemt

 23. Johan B.

  Volledig eens met de CU. Alleen dan niet alleen de sex-dates aanpakken, maar ook die Astro-tv. Op pag. 316 van de PO staat een duidelijke reden van iemand die blijkbaar weleens gekeken heeft. Het schijnt een grote geldklopperij te zijn. Misschien dat de CU en SP gezamenlijk dit kunnen aanpakken. Beiden delen dezelfde mening over dit punt, alleen vanuit een andere visie. En wat homo’s betreft: Rouvoet was hier heel duidelijk over. Maar ja, als je nooit naar journaals/nieuws kijkt, mis je wel eens wat informatie.

 24. Kritische kijker

  Laat de CU zich alleen met haar eigen achterban bemoeien. Het wordt tijd dat dit soort partijen zich alleen in hun eigen kerk manifesteren (vrijheid van godsdienst) en dat zij de echte maatschappij niet meer met hun fundamentalistische en middeleeuwse ideeen moeten infecteren.

 25. Bart

  die zeikerige CU altijd.. ik word er kotsmisselijk van..

Televisienieuws



Mail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.