RTL 4 geeft blik achter de schermen bij bezoeken Oranjes

Wat gebeurt er achter de schermen van een koninklijk bezoek aan het buitenland? Royaltywatcher Peter van der Vorst laat het vanavond zien in het RTL 4-programma Op Reis Met Willem- Alexander En Màxima. Hij reisde mee met de prins en prinses naar Slovenië, India en het Himalaya-koninkrijk Bhutan. “Van der Vorst volgde de Oranjes op de voet en doet op een vrolijke manier verslag van zijn eigen ervaringen en die van de Oranjes“, aldus een zegsman van RTL deze week.

Peter van der Vorst neemt de kijker mee naar plekken als de presidentiële paleizen van Delhi en Ljubljana, waar hij laat zien hoe het er tijdens een staatsbanket aan toegaat. Ook filmde hij de unieke ontmoeting tussen Willem-Alexander, Màxima en de koning van Bhutan en legde hij vast hoe Màxima gezegend werd door de 14-jarige reïncarnatie van een oude monnik. In India werd het paar vergezeld door koningin Beatrix (foto). Verder toont Peter in deze koninklijke roadmovie wat het meereizende persleger tijdens zo’n bezoek meemaakt. En natuurlijk komt ook het prinselijk paar zelf uitgebreid aan het woord over hun ervaringen in het buitenland.

Het programma Blauw Bloed van de Evangelische Omroep besteedde begin en eind oktober al aandacht aan de verschillende staatsbezoeken. Presentator Jeroen Snel volgde de koningin en het prinselijk paar op de voet in India. “Waar mogelijk lieten wij de camera draaien. Wij hadden aandacht voor ieder moment“, zei de presentator van Blauw Bloed eerder. Het staatsbezoek aan India was het tweede voor onze Koningin. 21 jaar geleden was zij ook al in India op bezoek. Haar valt op hoe het land veranderd is, vooruitgegaan en ook trots op zichzelf. (Copyright foto: Jeroen Snel, EO)

Op Reis met Willem-Alexander en Máxima is om 22.30 uur te zien bij RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen