Peter Kuipers nieuwe directeur Media bij TROS

Peter Kuipers (48) is per 1 december de nieuwe Directeur Media en Productie van de TROS. Dat heeft de TROS Ledenraad zaterdag besloten. Kuipers wordt in deze functie bij de omroep verantwoordelijk voor de organisatorische aansturing van de afdeling Televisie, Radio en Internet. Tevens heeft de Ledenraad drie leden van de Raad van Toezicht benoemd, te weten Ed Nijpels, Cees van Leeuwen en Hans Appel waarbij Nijpels de voorzitter van dit toezichthoudend orgaan wordt, zo bericht de TROS.

Deze benoemingen zijn volgens de TROS een volgende stap in de hervorming van de bestuurlijke structuur die dit jaar bij de omroep is ingezet. “Met de keuze voor een Raad van Toezicht-model voldoet de TROS aan de actuele inzichten op het gebied van good governance en loopt daarmee ook vooruit op de beleidsvoornemens die minister Plasterk heeft aangekondigd inzake de governance bij de Publieken.

Peter Kuipers heeft van 1989 tot 2001 diverse leidinggevende functies bekleed bij het Nederlands Omroepproductie Bedrijf (NOB). Daarna was hij als interim-manager werkzaam in directiefuncties bij onder andere Newconomy, Veronica en Drechtwerk.

Ed Nijpels (57) is Commissaris van de Koningin in de provincie Friesland. Hij was voorheen onder meer burgemeester van Breda, fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer, minister van VROM en presentator van verschillende TROS- programma’s als Aktua Export, Aktua in Bedrijf en Licht op groen.

Cees van Leeuwen (56) is thans werkzaam als mediator inzake conflictmanagement voor het bedrijfsleven. Voorheen was hij muzikant en advocaat gespecialiseerd in Arbeidsrecht, Ondernemingsrecht en Entertainmentrecht. Verder was hij staatssecre- taris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen in het kabinet Balkenende I.

Hans Appel (61) is werkzaam als chief technology officer bij Sun Microsystems en is daarnaast lector multidisciplinaire informatica aan de Hanzehogeschool Groningen. Hij is auteur van vele artikelen en boeken op het gebied van Informatie Technologie en de invloed van deze technologie op de maatschappij om ons heen.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen