Exclusieve documentaire Madeleine McCann bij SBS 6

Madeleine McCann verdween op 3 mei van dit jaar in de Portugese plaats Praia da Luz en sindsdien houdt haar mysterieuze verdwijning mensen in alle landen bezig. Diverse personen werden opgepakt en weer vrijgelaten en ook de ouders van Madeleine werden verdacht. SBS 6 zendt dinsdag 27 november de exclusieve documentaire De Mysterieuze Verdwijning uit. In deze uitzending op de late avond zijn onder meer exclusieve beelden gefilmd door een vriend van de McCanns te zien.

Op deze beelden zijn de ouders van Madeleine in de eerste dagen na de vermissing van hun dochter te zien. Ook de vrouw met wie de McCanns dineerden op de beruchte avond doet voor het eerst haar verhaal voor de camera.

In de documentaire vertelt Madeleine’s vader, Gerry McCann, dat hij er stellig van overtuigd is dat zijn gezin al dagenlang in de gaten werd gehouden. Degene die haar uiteindelijk in de nacht van 3 mei 2007 ontvoerde, had het meisje volgens Gerry McCann al enige tijd in het vizier. En dat gegeven maakt hem en zijn vrouw Kate naar eigen zeggen “misselijk tot op het bot“.

In exclusieve beelden, gefilmd door een goede vriend van de familie McCann, is te zien hoe het echtpaar omgaat met hun schuldgevoel door Madeleine samen met hun twee andere kinderen slapend achter te laten in het appartement. Ook is te zien hoe zij een begin maken met hun internationale campagne om aandacht te vragen voor de verdwijning van hun dochtertje. In andere beelden is te zien hoe de McCanns omgaan met de druk van de internationale pers als zij ook verdacht worden.

Jane Tanner, de vrouw met wie Gerry en Kate McCann onder andere dineerden op de avond van de verdwijning, vertelt voor het eerst haar verhaal in deze documentaire. Ook vertelt ze over de man die zij met een kind onder zijn arm heeft zien lopen. Ze is ervan overtuigd dat dit de ontvoerder van Madeleine moet zijn geweest.

De documentaire De mysterieuze verdwijning van Madeleine McCann was eerder deze week te zien in het BBC-programma Panorama en werd in Engeland door ruim 5,3 miljoen mensen bekeken. Dinsdagavond 27 november rond 23.15 uur is deze exclusieve documentaire te zien op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen