Winston Gerschtanowitz duikt truckerswereld in

Aan de nieuwe RTL 7-programmareeks Trucker M/V met presentator Winston Gerschtanowitz, dat vanavond van start gaat, doen tien kandidaten mee die niets liever willen dan vrachtwagenchauffeur worden. Ruim zeshonderd mensen (waarvan vierhonderd vrouwen) hebben zich voor dit programma aangemeld. De vier uitverkoren vrouwen en zes mannen worden opgeleid tot trucker. Uiteindelijk is er maar één die de hoofdprijs opstrijkt: een baan en een lange reis door het mooie Zuid-Amerika.

Allereerst is het de taak aan de tien kandidaten om de vereiste theorie-examens te behalen. Geen makkelijke klus want sommige hebben een herexamen nodig om in de race te blijven. Met de theorie op zak kan het grote werk gaan beginnen. De tien truckers in spé beginnen aan hun rijlessen. Door middel van verschillende tests tonen zij hun vorderingen. De jury bepaalt welke kandidaat het minste heeft gepresteerd en stuurt diegene naar huis.

Naast deze competitie neemt Winston de kandidaten mee de truckerswereld in. Hij laat de chauffeurs zien wat er allemaal komt kijken bij het uitoefenen van het beroep trucker. Zo gaat Winston mee off road met de vrachtwagens van de Nederlandse landmacht en krijgt hij een uitgebreide heftruckcursus. Ook wordt hem een kijkje in de realiteit van een internationaal chauffeur gegund, tijdens een transport naar Londen.

De finale van het programma vindt plaats in Zweden. De twee finalisten, die na al zes weken hun examen weten te halen, rijden daar met een vrachtwagen-aanhanger combinatie naartoe. Ze stippelen zelf de route uit en moeten onderweg opdrachten uitvoeren. Wanneer ze op de juiste lokatie terecht zijn gekomen, vindt daar de laatste en allesbeslissende test plaats. Wie is de beste Trucker M/V? En wie gaat er met de hoofdprijs van een baan naar keuze (nationaal, internationaal of bijzonder transport) en een geweldige reis vandoor?

Winston Gerschtanowitz vertelt in de GPD-bladen niet te deken dat heel Nederland massaal plat zal gaan voor de show. “Het is een hele specifieke doelgroep. Maar ik denk wel dat veel mensen naar het programma zullen kijken en net als ik verbaasd zijn, omdat ze niet weten dat er zo’n wereld achter zit.

Trucker M/V is vanavond om 19.30 uur te zien bij RTL 7.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen